Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Iohannis potcovește poporul român cu o colosală minciună ideologică
Iohannis potcovește poporul român cu o colosală minciună ideologică

Iohannis potcovește poporul român cu o colosală minciună ideologică

Plicticoșenia tărăgănată a lui Klaus Iohannis are și o parte bună: e mai previzibilă decât prelungirea stării de alertă. Nimic din ce se pogoară din Dealul Cotroceni asupra poporului român nu poate surprinde omul normal.

Simultan cu mesajul atât de transparent al lui Iohannis privind intenția de a lua în brațe „teoria genului” și a-i permite să se lăfăie în școlile românești,  televiziunile s-au mobilizat exemplar, alocând din timpul rezervat isteriei COVID un calup de indignare și pentru „lovitura dată de Parlament libertății de gândire și expresie în spațiul universitar”.

(Mobilizarea în favoaea„Teoria Genului” în școli arată că Educație Sexuală nu va fi atât de „sanitară” cum am fost asigurați, ci va fi încărcată de ideologie.)

Patru-cinci persoane cu sex incert s-au aliniat la gardul Cotrocenilor, iar camerele le-au filmat îndelung, cu aviditatea cu care caută buluceala la moaște.

Vreo zece studenți strânși într-un campus au protestat și ei față de „atacul la autonomia universitară” și au deplâns în șabloane extrase din „Istoria Stângii – cursul scurt” că Parlamentul tiranic le jumulește visele înaripate.

După cum se vede, pe Dâmbovița, poporul, după ce s-a fript 50 de ani cu comunismul, nu prea arde de dorul de a aprinde flacăra Revoluției Mondiale.

Pentru a camufla pe cât posibil stânjenitoarea penurie de adepți, au fost scoși la înaintare ideologii de serviciu. Nici ei prea mulți, și-au acoperit puținătatea cu un amestec de vituperări indignate și argumente care se doreau științifice la adresa amendamentului din lege care interzice ideologia de gen.

Amendamentul a fost propus de senatorul PMP, Vasile Cristin Lungu, absolvent al Seminarului Teologic din Zalău și licențiat în Psihologie Specială în SUA, la Loyola University, și a fost votat de 81 de senatori de la PSD, ProRomânia și PMP, cu 22 de voturi împotrivă, majoritatea de la USR si UDMR și 27 de abțineri de la PNL.

Mircea Miclea: „Este prima dată după Evul Mediu când un organism legiuitor spune ce se poate preda și ce nu se poate preda în universitate, asta făcea în Evul Mediu Biserica Catolică.”

Mihaela Miroiu: „O incultură crasă, strigătoare la cer. Este o problemă elementară pentru orice om că sexul biologic este una, și genul, la nivel de interpretare culturală, socială, a rolurilor pe care trebuie să le joace bărbații și femeile, e cu totul altceva. Aceste genuri, feminin și masculin (dar celelalte 62? – n.m.) sunt rezultatul concepției societății despre rolurile pe care trebuie să le joace cele două sexe, iar sexul biologic este altă poveste.”

Vlad Alexandrescu, senator USR: „România se aliniază unor poziții promovate de Ungaria lui Victor Orban și de Polonia, devenind un regim în care s-a introdus poliția gândirii.”

Mihai Maci: „Teologul de la Zalău (sesizați sila – n.m.) poate veni mâine să ne spună că Evoluționismul e o «opinie» și predarea lui poate fi decisă de Senat.”

Vă invit încă o dată să remarcați poziția „pro-știință” a avocaților „teoriei de gen”! Cine se opune „teoriei de gen” este un obscurantist, un „fanatic religios”.

Așadar, Klaus Iohannis va bloca la promulgare legea în numele științei.

Și acum, doamnelor și domnilor, am plăcerea să vă prezint o bombă: pe 17 septembrie 2019, în publicația științifică online Quillete.com. apărea un articol devastator la adresa „Teoriei de Gen”, semnat de un anume Christopher Dummitt, intitulat „Confessions of a Social Constructionist” („Mărturisirile unui autor de constructe sociale”).

Dar Dummitt nu este un fitecine: el este însuși AUTORUL „Teoriei de Gen”. Iar esența articolului este că „Teoria de Gen” este o invenție ideologică.

„Toată lumea inventează. Așa funcționează lucrurile în domeniul studiilor de gen”, dezvăluie Dummitt în lungul text în care își pune cenușă în cap pentru „teoria” pe care a scornit-o în 1998.

„În cercetările mele privind Genul nu am găsit explicații științifice, ele au apărut doar din convingerile mele ideologice”, continuă autorul. „Practic, nu aveam nici o dovadă pentru o parte din ce afirmam. Așadar, mi-am susținut argumentele cu fervoare și am atacat punctele de vedere alternative. Din punct de vedere intelectual, nu a fost prea frumos.”

Și Dummitt adaugă:

„De aceea este atât de dezamăgitor să văd că opiniile pe care le-am folosit pentru a argumenta cu atâta fervoare – și atât de fără temei – sunt acceptate acum de atât de mulți în societate.”

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE