Evenimentul Zilei > Actualitate > Iohannis: Nu mă împrietenesc cu Ponta, dar o colaborare instituțională corectă poate exista
Iohannis: Nu mă împrietenesc cu Ponta, dar o colaborare instituțională corectă poate exista

Iohannis: Nu mă împrietenesc cu Ponta, dar o colaborare instituțională corectă poate exista

Candidatul ACL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, a declarat, joi, la Digi 24, că va avea ca președinte o colaborare corectă cu premierul Victor Ponta.

"Voi merge la Consiliul European în calitate de președinte, așa cum prevede legislația în vigoare, fiindcă această chestiune a fost tranșată de Curtea Constituțională. Aici este o posibilitate de a accentua nevoia de colaborare. Dacă președintele merge și discută la Consiliul European anumite chestiuni și premierul stă acasă, ei trebuie apoi să se întâlnească. Vă asigur că este posibilă o colaborare instituțională corectă. Asta nu înseamnă nici că ne împrietenim, nici că facem pact de coabitare. Colaborarea de dragul rezolvării problemelor României este importantă și se poate realiza", a afirmat Klaus Iohannis.

Candidatul ACL a spus că, în calitate de președinte, va avea o abordare total diferită față de cea cu care Traian Băsescu a obișnuit în cele două mandate la Cotroceni. Iohannis a declarat că nu dorește să fie un președinte care să mențină starea de conflict, ci un președinte "mediator și integrator", dar în același timp foarte ferm în fața derapajelor de orice natură.

Întrebat dacă serviciile de informații au prea multă putere în România, Iohannis a spus că acestea "își fac treaba". "Dacă sunt prea puternice sau nu, nu am instrumente să măsor așa ceva ca primar sau chiar ca președinte de partid din Opoziție. Aceste lucruri le voi putea evalua de la Cotroceni. Interesantă a fost afirmația președintelui care a spus că serviciile ar fi prea puternice. În zece ani, dacă ar fi vrut, putea să schimbe lucrurile dacă i s-a părut că nu sunt tocmai în regulă", a menționat Iohannis.

Candidatul ACL la prezidențiale a refuzat să spună pe cine ar vedea șefi la serviciile secrete, în eventualitatea în care ar fi președinte. "Și dacă aș avea pe cineva în vedere, nu aș spune acest lucru la televizor", a afirmat Iohannis.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE: De asemenea, pe evz.ro poți afla cel mai simplu si rapid rezultatele votului din turul 2 de scrutin al acestor alegeri prezidențiale. Află pe evz.ro cum s-a votat în fiecare județ.

Rămâi pe evz.ro în 1 și 2 noiembrie pentru a afla și cele mai importante știri ale acestor zile, declarațiile candidaților, incidentele electorale și rezultate alegeri prezidentiale 2014.

EVZ îţi prezintă cele mai importante ştiri şi analize despre alegerile prezidenţiale din 2014. De asemenea, pe evz.ro vei putea afla în timp real  rezultatele sondajelor exit-poll de la alegerile prezidentiale 2014. Cel mai bun portal de stiri va transmite in timp real rezultate turului 1 al alegerilor prezidentiale 2014 si rezultatele finale ale alegerilor prezidentiale 2014.

EVZ.RO vă prezintă cele mai importante știri despre ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014.

CITIȚI pe EVZ.RO sondaje, prezența la urne, rezultatele exit-poll-urilor și rezultatele la ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014 în timp real.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: