Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis i-a transmis un MESAJ DE CONDOLEANȚE omologului mexican
Iohannis i-a transmis un MESAJ DE CONDOLEANȚE omologului mexican

Iohannis i-a transmis un MESAJ DE CONDOLEANȚE omologului mexican

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj de condoleanţe omologului mexican, Enrique Pena Nieto, în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,1, soldat cu sute de morţi şi de răniţi.

„Sunt profund marcat de veştile tragice privind dezastruosul cutremur care a afectat, din nou, ţara dumneavoastră la data de 19 septembrie. Vă rog să primiţi, în numele meu şi al poporului român, întreaga noastră compasiune şi solidaritate. Doresc poporului mexican şi autorităţilor multă putere pentru a trece peste această nouă grea încercare a naturii”, se arată în mesajul preşedintelui Iohannis, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

De asemenea, şeful statului a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi urări de grabnică însănătoşire celor răniţi.

Miercuri, la Adunarea Generală a ONU, preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe Mexicului pentru recentele pierderi de vieţi omeneşti.

„Condoleanţe poporului mexican pentru recentele pierderi de vieţi omeneşti”, a spus Iohannis în debutul intervenţiei susţinute în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care se desfăşoară la New York.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 pe scara Richter a avut loc marţi în Mexic şi s-a soldat cu cel puţin 230 de morţi.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: