Editura Evenimentul si Capital

Klaus Iohannis a mutat chiar în ziua în care Lazăr s-a disculpat. Efecte imediate ale deciziei sale

Legea Educaţiei Naţionale a fost trimisă spre reexaminare în Parlament
Autor: | | 0 Comentarii | 3002 Vizualizari

Legea pentru completarea art. 70 din Legea Educaţiei Naţionale a fost trimisă spre reexaminare, marţi, Parlamentului de către preşedintele Klaus Iohannis. Această lege se referă la înfiinţarea catalogului şcolar online.

„Astfel, textul normativ nu prevede modalitatea de punere în aplicare a acestor noi dispoziţii şi nici nu creează posibilitatea pentru legiuitorul secundar, respectiv autorităţile publice centrale sau locale, să stabilească reguli precise referitoare la înfiinţarea şi gestionarea catalogului şcolar online, care să asigure implementarea unitară, de către toate unităţile de învăţământ preuniversitar.

Unul dintre motivele invocate de Iohannis pentru ca legea să fie reexaminată este că aceasta nu prevede sursele de finanțare prin care se poate realiza și întreține această platformă școlară on-line, potrivit b1.ro

„De asemenea, având în vedere că acest catalog școlar conține date cu caracter personal, considerăm că este obligatoriu ca textul legii să conțină dispoziții exprese, prin care să se asigure protecția acestor date", mai susţine Iohannis în cererea de reexaminare.

"Considerăm că aceste reglementări de completare a art. 70 din Legea nr. 1/2011 nu respectă exigențele de tehnică legislativă prevăzute la art. 61 alin. (2) al Legii nr. 24/2000 potrivit cărora prevederile modificate sau care completează actul normativ trebuie să se integreze armonios în actul supus modificării ori completării, asigurându-se unitatea de stil și de terminologie, precum și succesiunea normală a articolelor.

Așadar, întrucât notele elevilor exprimă, potrivit art. 71 alin. (3) din Legea nr. 1/2011, rezultatele evaluării școlare, considerăm că ar fi oportun ca dispozițiile privind înființarea Catalogului școlar on-line să vizeze, mai degrabă, completarea normelor din Legea nr. 1/2011 referitoare la evaluarea rezultatelor învățării", conchide șeful statului.

CTP il face PRAF pe Gica Hagi! Cel mai dur ATAC la Rege! Ce l-a scos din minti pe jurnalist

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Educaţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI