Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis, la reuniunea PNL. „Această nepăsare criminală a pesediștilor costă vieți”
Iohannis, la reuniunea PNL. „Această nepăsare criminală a pesediștilor costă vieți”

Iohannis, la reuniunea PNL. „Această nepăsare criminală a pesediștilor costă vieți”

La Iași a început reuniunea regională a PNL, eveniment la care participă și președintele Klaus Iohannis.

UPDATE:

„Avem nevoie de infrastructură rutieră, infrastructură digitală. Astăzi avem, din păcate, încă un exemplu de ce este absolută nevoie de o infrastructură decentă. Astăzi la 6 și ceva am primit un mesaj cutremurător. A avut loc un accident tragic, cu 10 morți și aproape 10 răniți grav. M-a întristat foarte mult. Ce să înțelegem de aici? Că lipsa de infrastructură ucide. Precum și corupția ucide. Această nepăsare criminală a pesediștilor costă vieți de români. Dragii mei, avem nevoie de această infrastructură.”, a declarat Klaus Iohannis.

„Eu îmi doresc foarte mult ca această moțiune să treacă și acest guvern eșuat să pice. Pregătiți-vă serios de guvernare. Sunt dispus să facem munca de reconstruire a României. Nu este ușor, dar daca era ușor poate nu era nevoie de noi. Urmează moțiunea de cenzură, noi toți suntem de acord că trebuie să treacă”.

Zice dna Dăncilă că nu se poate ține rezidențiatul fiindcă nu avem ministru al Educației. Păi acum se organizează rezidențiatul? Când trebuia să fie în noiembrie, te apuci în octombrie? Păi nu ți-ar fi rușine PSD. Acest lucru ar fi trebuit gata rezolvat cel târziu în martie”, a adăugat președintele.

UPDATE:

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, în discursul său, că Iohannis s-a luptat cu „cel mai puternic, cel mai perfid și cel mai ticălos adversar, care a existat în ultimii 30 de ani, adversari ai democrației și ai interesului fiecărui cetățean”. Liderul liberal spune că  victoriile președintelui Klaus Iohannis împotriva PSD sunt nenumărate, însă victoria decisivă „depinde de fiecare dintre noi”.

Orban i-a îndemnat pe liberalii prezenți la Iași să facă tot ce pot pentru ca Iohannis să câștige alegerile: „Ne așteaptă o perioadă de încercări, o perioadă de trudă, o perioadă de campanie la firul ierbii, pe fiecare stradă, pe fiecare scară de bloc, în fiecare casă unde stau românii. Trebuie să le transmitem un mesaj limpede și clar: Este in interesul fiecărui român ca președintele Klaus Iohannis să câștige alegerile prezidențiale, pentru că doar președintele Klaus Iohannis este garanția unui progres, a unei dezvoltări, a unei modernizări și a unui parcurs euro-atlantic pentru România”.

 

Știrea inițială:

El este însoțit de soția sa, Carmen. Prima doamnă a ales pentru acest eveniment una dintre culorile partidului, poartă o rochie albastru intens.

Deși erau doar 10 grade, Carmen Iohannis a făcut drumul de la mașină în sală doar în rochia cu mânecă scurtă.

Vineri seara, Carmen și Klaus Iohannis au făcut o plimbare prin Iași. Au vizitat Palatul Culturii și s-au fotografiat cu ieșenii și turiștii cu care s-au întâlnit și care i-au rugat asta. Carmen Iohannis era îmbrăcată în pantaloni negri, un palton crem și o eșarfă albastră.

Liderul liberalilor ieșeni, deputatul Costel Alexe, le-a urat soților Iohannis „La mulți ani!” de Ziua Educației.
Un alt lider local, în discursul său, a declarat că realegea lui Klaus Iohannis va fi ca al doilea Descălecat.

Spre deosebire de reuniunea din Cluj, când președintele PNL Ludovic Orban a fost trist și abătut, fiind preocupat de negocierile pentru moțiunea de cenzură, acum este vesel și plin de vervă.

Delegația PNL a fost așteptată de organizațiile civice care militează pentru construirea Autostrăzii Unirii, care au întins un banner uriaș pe care scria: „Domnule preşedinte, nu uitaţi de Autostrada Unirii!”. Militanții spun că nu este o acțiune împotriva președintelui, ci un semnal pentru liberali, pentru perioada următoare când, spun ei, PNL va ajunge la guvernare.

Liderei Camerei Deputaților Raluca Turcan, prezentată drept moldoveancă, i s-a atras atenția să țină un discurs scurt.

Aceasta a anunțat că joi „România va fi izbăvită”, că va fi ultima zi în care Viorca Dăncilă poartă titulatura de prim-ministru.

Discursul lui Rareș Bogdan a fost un elogiu adus președintelui Klaus Iohannis. Europarlamentarul i-a spus de patru ori, o dată și în timpul discursului, „sărut mâna” soției președintelui. El i-a încurajat pe ieșeni să-i voteze pe liberali pentru a aveao sală de întruniri așa cum este la Cluj-Napoca și Sibiu, declarându-se nemulțumit de cea în care are loc evenimentul. Asta nu i-a încântat prea mult pe ieșenii prezenți.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: