Este greu să faci o analiză a alegerilor prezidențiale când nu știi cine va fi contracandidatul actualului președinte. Care pleacă cu șansa întâi. Până la această oră pe piață a mai apărut un zvon: Klaus Iohannis va deveni președintele Consiliului European, în locul lui Donald Tusk. Victor Ponta îl dă plecat în septembrie, înlocuit de Călin Popescu Tăriceanu pentru două luni, lăsând impresia că jocurile sunt făcute pentru un candidat integru din zona stângii. Toate bune și frumoase numai că Donald Tusk își termină mandatul în decembrie, urmând a fi înlocuit de oricine altcineva decât de un român, după părerea mea. 

Acest zvon mi se pare o manipulare, ușor amuzantă pentru că am mai văzut-o o dată: la finalul mandatul fostului președinte Traian Băsescu. Atunci se spune că Traian Băsescu va fi ales. Nu s-a întâmplat așa. Și nici acum nu se va întâmpla. 

1) Dan Barna habar nu are de ce prezintă un candidat la prezidențiale
2) Dan Barna nu e capabil să articuleze vreo idee în afară de truisme și sloganuri
3) A dat impresia de nesiguranță când a povestit schimbarea de la avocatură la ”management de proiecte”, precum și cu povestea din Italia. Asta dă apă la moară fanilor teoriilor conspirației, nu puțini.

Te-ar putea interesa și: