Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis, după votul pentru Kovesi: O victorie importantă pentru România
Iohannis, după votul pentru Kovesi: O victorie importantă pentru România

Iohannis, după votul pentru Kovesi: O victorie importantă pentru România

Președintele României, Klaus Iohannis, a saluta, printr-un comunicat, votul de susținere pentru Laura Codruța Kovesi de la Bruxelles.

„Salut votul acordat astăzi în reuniunea Comitetului Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER), prin care s-a exprimat un sprijin larg în favoarea candidaturii doamnei Laura Codruța Kövesi pentru poziția de procuror șef al Parchetului European”, a scris președintele.

„Mă bucur că votul acordat de statele membre ale Uniunii Europene a fost unul substanțial, fapt care confirmă aprecierea pentru pregătirea, experiența și competența doamnei Kövesi”, a adăugat Klaus Iohannis.

„Rezultatul de astăzi reprezintă o victorie importantă pentru România, cu atât mai mult cu cât a fost obținut în pofida faptului că Guvernul PSD a încercat permanent să blocheze candidatura unui profesionist, recunoscut pentru lupta sa împotriva corupției și în apărarea statului de drept.

Așa cum am acționat în acest caz, voi continua să sprijin români integri, competenți și profesioniști în funcții de conducere la nivelul instituțiilor Uniunii Europene”, a promis șeful statului.