Iohannis depune jurământul. Ceremonia de la Palatul Parlamentului are loc la ora 14:00

Iohannis depune jurământul. Ceremonia de la Palatul Parlamentului are loc la ora 14:00

Preşedintele Klaus Iohannis va rosti, astăzi, jurământul de învestire în funcţie pentru cel de-al doilea mandat, câştigat în urma alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

Ceremonia de investire va avea loc în cadrul unei şedinte comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului, care urmează să înceapă la ora 14:00.

În cadrul ședinței comune a Senatului și Camerei Deputaților, președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, va prezenta hotărârea privind validarea președintelui României, după care șeful statului, Klaus Iohannis, va rosti jurământul și va adresa un mesaj Camerelor reunite ale parlamentului.

La momentul validării rezultatelor alegerilor prezidențiale de către judecătorii CCR, preşedintele Klaus Iohannis declara că va continua să fie un apărător ferm al respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor și al prevederilor constituționale și că va susține cu hotărâre valorile staului de drept și parcursul european al României.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astăzi, la ceremonia de la Palatul Parlamentului sunt invitați să participe, între alții, premierul Ludovic Orban și membrii cabinetului său, judecătorii Curții Constituționale, foștii șefi de stat, Custodele Coroanei Române Principesa Margareta, reprezentanți ai cultelor religioase, ai Înaltei Curți de Casație și Justiție, Academiei Române și misiunilor diplomatice de la Bucureşti