Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis dă cu pumnul în masă! “Fără USR la guvernare”. În loc să fie rezolvată, criza politică pare că devine și mai gravă
Iohannis dă cu pumnul în masă! “Fără USR la guvernare”. În loc să fie rezolvată, criza politică pare că devine și mai gravă

Iohannis dă cu pumnul în masă! “Fără USR la guvernare”. În loc să fie rezolvată, criza politică pare că devine și mai gravă

Chiar dacă astăzi USR va merge la Cotroceni cu o propunere clară de premier, acesta fiind Dacian Cioloș, președintele Klaus Iohannis a fost foarte clar în discuțiile cu PNL: “Fără USR la guvernare”.

Măsurile USR dacă ajung la guvernare

USR va merge în fața președintelui cu un pachet de măsuri care vor sta la baza programului de guvernare. Dacian Cioloș: “USR este gata să își asume guvernul cu puteri depline care să gestioneze pandemia. Cea mai bună soluție este un guvern USR-PNL-UDMR cu un program asumat cu PNRR dar și urgențele care trebuie asumate.”

Printre aceste măsuri se numără limitarea transmiterii Covid-19, pachet de măsuri privind reducerea cu 32% a prețului energiei electrice, inclusive reducerea TVA la electricitate, desființarea SIIJ până la finalul lunii octombrie 2021, reforma pensiilor speciale.

Ce declară Florin Cîțu

Florin Cîțu: “La consultările cu președintele am spus foarte clar că nu avem o majoritate încât nu vom avansa o propunere de premier. În același timp, aș vrea să asigur toți românii că PNL își va face în continuare datoria și va asigura problemele prin care va trece România. Vom avea mai multe resurse prin care vom trece peste această perioadă. Creșterile prețurilor la energie vor fi resimțite cât mai puțin de români. Acestea sunt mesajele pe care vreau să le transmit.

PNL atunci când va avea o majoritate va numi și premierul. Știți foarte bine că nu vom dezvălui strategiile noastre, iar atunci când vom avea o majoritate vom dezvălui și premierul. În acest moment, există o majoritate USR-PSD-AUR. Eu nu cred că sunt atât de cinici încât să nu vină cu o soluție. În acest moment, există o majoritate votată și testată. PNL își asumă guvernarea și va încerca să-și refacă majoritatea. ”

După concluziile ședinței dintre președinte și PNL cei de la USR se așteaptă să ajungă la guvernare. La ora 14:00 sunt așteptați și cei de la USR la Palatul Cotroceni. Principala condiție a USR este să se întoarcă la guvernare fără ca prim-ministru să fie Cîțu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: