Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis: „Condamnăm atacurile teroriste de la Bruxelles. Ne oferim întregul sprijin autorităţilor belgiene”
Iohannis: „Condamnăm atacurile teroriste de la Bruxelles. Ne oferim întregul sprijin autorităţilor belgiene”

Iohannis: „Condamnăm atacurile teroriste de la Bruxelles. Ne oferim întregul sprijin autorităţilor belgiene”

Preşedintele Klaus Iohannis condamnă cu fermitate atacurile teroriste de la Bruxelles şi arată că România îşi oferă întregul sprijin pentru autorităţile belgiene.

"Între timp, au avut loc mai multe explozii la metroul din Bruxelles. Nu mai putem să vorbim de o probabilitate.

„Europa este sub asediu terorist”

Bruxelles este sub atac terorist. Europa este sub atac terorist. Condamnăm cu toată fermitatea aceste atacuri teroriste. Ne amintim cu durere de atacurile care au avut loc la Paris. Europa este sub asediu terorist. Astăzi este o zi neagră pentru lumea civilizată. Condamnăm aceste atacuri, însă exprim toată compasiunea şi solidaritatea cu Belgia, cu autorităţile belgiene. Ne oferim întregul sprijin, împreună cu Guvernul României, vom veni în sprijinul autorităţilor belgiene cu tot ce este nevoie", a spus Iohannis marţi, la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres, la un eveniment dedicat Zilei Internaţionale a Francofoniei.

Solidaritate şi compasiune

El a subliniat că în aceste momente este nevoie de foarte multă solidaritate. "Este nevoie să ne exprimăm această solidaritate şi această compasiune", a arătat Iohannis, care a propus participanţilor la eveniment să ţină un moment de reculegere pentru victimele atentatelor de la Bruxelles.  La începutul evenimentului, şeful statului a transmis condoleanţe Belgiei şi a afirmat că în cazul în care se confirmă ipoteza unui atentat la aeroportul din Bruxelles, acest fapt demonstrează că 'terorismul a rămas în inima Europei'.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.