Evenimentul Zilei > Actualitate > Vom fi închiși din nou în case? Anunțul a fost făcut chiar de Klaus Iohannis
Vom fi închiși din nou în case? Anunțul a fost făcut chiar de Klaus Iohannis

Vom fi închiși din nou în case? Anunțul a fost făcut chiar de Klaus Iohannis

Președintele a vorbit despre explozia numărul de cazuri de Covid-19 din Capitală.

Klaus Iohannis, președintele României, a făcut în această după-amiază, câteva declarații legate de situația pandemiei de coronavirus din țara noastră.

„Din nefericire, așa cum se întâmplă peste tot în Europa, ne confruntăm cu o creștere accentuată a infectării. Capitala a depășit acel indice alarmant. Bucureștiul e în scenariul roșu, la fel ca și alte localități. Este nevoie de instituirea de noi măsuri restrictive pentru a reduce cazurile de infectări. Guvernul a stabilit normele, dar autoritățile locale trebuie să le implementeze.

Este de neînțeles de ce la nivelul Capitalei nu a existat un plan coerent, astfel încât populația să știe la ce să se aștepte. Atitudinea prefectului a fost inacceptabilă și trebuie să urmeze măsuri. Oamenii au tot dreptul să fie informați, pregătiți. Nu cred că familiile din București cu copii au fost foarte încântate să afle duminică seara că până marți să caute soluții.

Capitala a depășit indicele alarmant de trei la mie, intrând în scenariul roșu. Trebuie să acționăm decisiv pentru a reduce povara de pe umerii sistemului medical.

În primăvara acestui an, prin eforturi mari și sacrificii am reușit să reducem masiv curba infectărilor. Sunt convins că putem face din nou acest lucru împreună”, a afirmat președintele Iohannis.


Germania, fascinată de „secretul” Primei Doamne din România

Președintele, trădat de propriul partid? Finul lui Iohannis a primit o ușă-n nas de la PNL


Șeful de la Cotroceni a vorbit și despre măsurile luate astăzi pentru Capitală. „Situația impune măsuri suplimentare în București. Azi s-au decis măsuri: elevii nu vor mai merge la școală, restaurantele și barurile închise la interior, purtatul măștilor în toate locurile publice va fi obligatoriu. Evident că dacă nu se oprește pandemia, atunci experții vor veni cu recomandări suplimentare. Dar acum aceste măsuri decise la nivelul Bucureștiului sunt cele necesare.”

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: