Evenimentul Zilei > Politica > LIVE TEXT. Iohannis a semnat revocarea lui Stelian Ion. Lucian Bode, interimar la Justiție. Cîțu așteaptă propunerea USR PLUS. Barna: Trebuie să votăm urgent moțiunea
LIVE TEXT. Iohannis a semnat revocarea lui Stelian Ion. Lucian Bode, interimar la Justiție. Cîțu așteaptă propunerea USR PLUS. Barna: Trebuie să votăm urgent moțiunea

LIVE TEXT. Iohannis a semnat revocarea lui Stelian Ion. Lucian Bode, interimar la Justiție. Cîțu așteaptă propunerea USR PLUS. Barna: Trebuie să votăm urgent moțiunea

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, joi, 2 septembrie, revocarea din funcție a ministrului Justiției, USR-istul Stelian Ion. Premerul Cîșu a anunțt că așteaptă propunerea USR PLUS pentru un nou ministru al Justiției.

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, joi, cererea de revocare din funcție a ministrului Justiție, Stelian Ion, a anunțat Administrația Prezidențială. În urma tensiunilor din coaliția de guvernare, ședința care trebuia susținută în dimineața zilei de joi s-a anulat.

Stelian Ion a fost dat afară de la ministerul Justiției

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcție a lui Stelian Ion. La conducerea ministerului Justiției a fost numit, oficial, pe o perioadă interimară, liberalul Lucian Bode. În ședința BPN a PNL de astăzi, Cîțu a spus că aștaptă propunerea USR PLUS pentru Ministerul Justiției.

USR-PLUS este foarte nemulțumit că PNL nu a pus nici măcar problema unui alt premier la conducerea Guvernului.

Criză guvernamentală. Ultimatum pentru Florin Cîțu

Ultimatum pentru Florin Cîțu din partea USR-PLUS. Politicienii au solicitat coaliției de guvernare să înceapă de urgență negocierile pentru desemnarea unui nou premier la conducerea Guvernului, însă pentru că dorința nu le-a fost respectată, partidul lucrează deja la un text pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Este nevoie de 117 voturi pentru ca moțiunea să treacă. La acest moment, USR are 80 de voturi strânse. PSD nu dorește să susțină o moțiune inițiată de USR.

Barna: Trebuie să votăm urgent moțiunea

„Cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea actualei majorități sunt astăzi semnături pe moțiunea de cenzură pe care am anunțat-o aseară după demiterea abuzivă și lipsită de temei a ministrului Stelian Ion.

Îi invităm alături de noi pe toți parlamentarii responsabili și interesați ca această criză politică declanșată de un prim-ministru iresponsabil să dureze cât mai puțin.

Cerem celorlalte forțe politice să nu intre în tergiversări și jocuri politicianiste, să depunem și să votăm urgent moțiunea. E momentul să vedem dacă discursul se transpune în fapte.

Florin Cîțu trebuie să plece.

Este o moțiune necesară și poate fi evitată doar dacă Florin Cîțu își dă demisia de onoare sau coaliția îi retrage sprijinul politic”, a transmis Dan Barna.

În urma înlocuirii din funcție a premierului, USR-PLUS a decis să îl susțină în continuare pe Stelian Ion pentru poziția de ministru al Justiției. Reprezentanții partidului au precizat că fostului ministru nu i se poate reproșa nimic.

Stelian Ion îl amenință pe Florin Cîțu: Va da cu subsemnatul

Politicianul USR-PLUS Stelian Ion a oferit, joi, noi declarații cu privire la tensiunile din Guvern. „A fost destul de clar la încheierea zilei de ieri că în privința avizului am avut dreptate. Ministerul Justiției încă nu primise originalul pentru a da aviz. Dacă ar fi fost altfel, ședința ar fi continuat. Dincolo de tehnicalități, eu spun un lucru la care țin foarte mult – în spatele meu este o instituție respectabilă, unde lucrează oameni pe baza de concurs, oameni care nu-și permit să-și pericliteze cariera și să facă lucruri ilegale, în ciuda presiunilor.

Toți colegii apreciază activitatea ca fiind una de calitate, cea a juriștilor din minister. Ministerul Justiției, de-a lungul anilor, a fost garantul respectării legalității și de câte ori nu s-au respectat aceste avize și opinii, unii au ajuns să dea cu subsemnatul.

Avem toate ingredientele pentru o guvernare de succes, pe multe domenii se întâmplă, efectiv. Electoratul ne-a dat un vot, nu suntem parașutați aici. Am venit în coaliție ca urmare a votului popular. Nu au decis partidele de unele singure. Nu am văzut de la nivelul coordonării de lider al acestui Guvern… Sper să se schimbe modul de coordonare, după schimbarea premierului”, a declarat Stelian Ion.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: