Evenimentul Zilei > Politica > Ioana Petrescu susţine că nu se teme de remaniere: „Sunt aici să-mi fac treaba până la capăt”
Ioana Petrescu susţine că nu se teme de remaniere: „Sunt aici să-mi fac treaba până la capăt”

Ioana Petrescu susţine că nu se teme de remaniere: „Sunt aici să-mi fac treaba până la capăt”

Ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu, aflată pe lista neagră a celor care riscă să fie remaniaţi, susţine că nu se teme de schimbările guvernamentale. Premierul Victor Ponta declarase că va avea loc o remaniere după 10 decembrie, dată la care bugetul de stat va fi trimis Parlamentului.

Întrebată dacă îi este frică de remaniere şi de faptul că şi-ar putea pierde portofoliul, Petrescu a răspuns: „Nu, cu siguranţă nu, eu sunt aici să-mi fac treaba până la capăt şi vom continua să definitivăm rectificarea bugetară, să definitivăm bugetul pentru anul viitor şi, cum am spus, ne vedem de treabă în continuare”.

Premierul Victor Ponta le-a transmis miniştrilor, în şedinţa de guvern de săptămâna trecută, să stea "liniştiţi" la informaţiile privind membrii Cabinetului care urmează să fie schimbaţi, spunându-le că nu a fost încă decis nimic legat de un anumit nume sau portofoliu, au relatat surse oficiale, citate de Mediafax.

"Premierul le-a spus: "Staţi liniştiţi, nu s-a hotărât absolut nimic în privinţa unui nume sau a unui portofoliu. Singurul lucru pe care vi-l pot spune e că va exista o restructurare a Guvernului, având în vedere că va veni şi PLR. Dacă pe undeva apare vreun nume sau altul, gândiţi-vă că poate aveţi un <<prieten>> care vă vrea răul", au relatat sursele, participante la discuţie.

Marţi, premierul Victor Ponta a declarat că, imediat după adoptarea bugetului, va propune în cadrul coaliţiei de guvernare o restructurare a Guvernului, "în aşa fel încât şi PLR să fie reprezentat la nivel de miniştri".

Ioana Petrescu (Finanţe), Remus Pricopie (Educaţie) şi Constantin Niţă (Economie) se numără printre miniştrii care ar putea fi remaniaţi de premierul Victor Ponta, din viitorul Cabinet urmând să nu mai facă parte nici majoritatea miniştrilor delegaţi.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: