Evenimentul Zilei > Politica > Ioana Mihăilă chemată la raport în Parlament în cazul deceselor bolnavilor de COVID-19
Ioana Mihăilă chemată la raport în Parlament în cazul deceselor bolnavilor de COVID-19

Ioana Mihăilă chemată la raport în Parlament în cazul deceselor bolnavilor de COVID-19

Ioana Mihăilă trebuie să suporte acum consecințele afirmațiilor lui Vlad Voiculescu. Acesta a declarat imediat după ce a fost demis din funcția de ministru, că numărul morților Covid nu corespunde cu realtatea.

Scandalul morților din cauza coronavirusului este departe de a se fi încheiat.

 

Marcel Ciolacu a anunțat că Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, va veni, luni, în Parlament, pentru a prezenta raportul preliminar în ceea ce privește decesele COVID-19.

”La solicitarea PSD, ministrul Sănătății va veni luni în Parlament să prezinte raportul preliminar privind decesele de COVID-19.

Românii au dreptul să știe adevărul. Familiile care și-au îngropat apropiații, bolnavii cronici lipsiți de tratamente sau intervenții medicale de specialitate, toți cei care au suferit ca urmare a deciziilor luate de autorități trebuie să știe adevărul! Tot adevărul!

”Transparenții” care au votat ieri – în mod rușinos! – împotriva înființării Comisiei de anchetă privind pandemia au datoria morală să ofere răspunsuri, iar vinovații trebuie să plătească!”, a scris Marcel Ciolacu pe o rețea socială.

 

Ministrul va veni la ”Ora Guvernului”, o parte a ședinței parlamentare unde miniștrii vin să răspundă public, în plenul Parlamentului, la interpelările deputaților.

Conform documentului, tema propusă spre dezbatere este „prezentarea Raportului preliminar întocmit de Ministerul Sănătăţii privind raportarea deceselor COVID-19 şi de clarificarea diferenţelor dintre sistemele de raportare”.

Raportări false ale numărului morților de COVID-19? Autoritățile române contrazise de un reputat institut american

Autoritățile din România nu știu câți oameni au murit de coronavirus. Diferențele dintre rapoarte, o enigmă

Senatorii şi deputaţii au dat, marţi, vot negativ proiectului de hotărâre care vizează înfiinţarea unei Comisii parlamentare de anchetă privind identificarea situaţiei reale, a situaţiei raportate de autorităţi, a evoluţiei indicatorilor de sănătate publică şi a măsurilor de protejare a sănătăţii populaţiei românilor în pandemia declarată de OMS.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: