Evenimentul Zilei > Economie > Investitor strategic la Oil Terminal. Vezi cine deţine peste 5% din acţiunile bănoasei companii
Investitor strategic la Oil Terminal. Vezi cine deţine peste 5% din acţiunile bănoasei companii

Investitor strategic la Oil Terminal. Vezi cine deţine peste 5% din acţiunile bănoasei companii

O persoană de 94 de ani a ajuns să deţină peste 5% din acţiunile Oil Terminal, conform datelor publicate pe site-ul Bursei de Valor Bucureşti (BVB).

Este vorba despre Sebastian Valentin Dumitrescu, care de la 3,33% din acţiuni anterior, a ajuns să deţină 5,41%, respectiv peste 31,5 milioane de acţiuni. 

Acţiunile Oil Terminal sunt deţinute în proporţie de 59,62% de către statul român prin Ministerul Energiei, iar restul de alţi acţionari. Printre aceştia se află şi Fondul Proprietatea care are 3,8%, citează Agerpres 

Oil Terminat este situată în Portul Constanţa şi este cel mai mare terminal pentru import/export ţiţei, produse petroliere şi petrochimice la nivel naţional. Principalele servicii realizate sunt primirea, depozitarea, condiţionarea şi expedierea ţiţeiului, păcurii, produselor petroliere, petrochimice şi chimice lichide pentru import, export şi tranzit, efectuarea de încercări fizico-chimice, pentru produsele derulate, efectuarea de încercări fizico-chimice pentru terţi, în laboratoarele proprii, efectuarea de reparaţii şi întreţineri pentru instalaţiile şi utilajele aflate în dotare. 

Acţiunile companiei urcau, joi, la BVB cu 14,61%, iar de la începutul anului au crescut cu 85,24%, fiind realizate tranzacţii de peste 10,6 milioane lei. Compania a înregistrat un profit de circa 15,4 milioane de lei în 2016, potrivit raportului preliminar, publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: