Evenimentul Zilei > Actualitate > Investitie Mapsa la Campia Turzii
Investitie Mapsa la Campia Turzii

Investitie Mapsa la Campia Turzii

Compania spaniola va investi 17 milioane de euro in urmatorii patru ani, intr-o uzina care va produce jante de aluminiu pentru marci de top din industria auto.

In luma mai a acestui an va incepe constructia unei hale de 12.500 de metri patrati. Pentru intreaga constructie, spaniolii vor cumpara un teren de 30.000 de metri patrati, estimat la 750.000 de euro.

In primul an, uzina va avea o capacitate de productie de 130.000 de jante din aluminiu, iar la inceputul lui 2011 capacitatea va fi de patru ori mai mare.

Mapsa a hotarat, la sfarsitul anului trecut, sa construiasca o fabrica in Romania, insa nu alesese locul. Au mai fost luate in consideratie orasele Turda, Cluj si Zalau.

Mapsa este una dintre companiile grupului spaniol Mondragon  Corporacion Cooperativa. Grupul ce are aproximativ 70.000 de angajati a avut vanzari de 10 miliarde de euro in anul 2005.

In judetul Cluj, germanii de la Eckerle produc componente electromecanice pentru automobile, spaniolii de la Caucho fac componente anti-vibratie pentru masini, iar spaniolii de la ACE produc componente electronice si cablaje pentru industria auto.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: