Evenimentul Zilei > Politica > Învestirea în funcție a lui Dan Vîlceanu. Președintele Klaus Iohannis nu a dat mâna cu noul ministru
Învestirea în funcție a lui Dan Vîlceanu. Președintele Klaus Iohannis nu a dat mâna cu noul ministru

Învestirea în funcție a lui Dan Vîlceanu. Președintele Klaus Iohannis nu a dat mâna cu noul ministru

Liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a fost învestit, miercuri, în funcția de ministru al Finanțelor. La ceremonia în cadrul căreia Dan Vîlceanu a depus jurământul, președintele Klaus Iohannis l-a ignorat cu desăvârșire.

Președintele României, Klaus Iohannis, nu i-a acordat deloc atenție noului reprezentant al Ministerului Finanțelor, Dan Vîlceanu. Șeful statului nu pare deloc mulțumit de învestirea în funcție a lui Vîlceanu. Klaus Iohannis a refuzat să dea mâna cu noul ministru și nu a susținut niciun discurs. Ceremonia a durat mai puțin de cinci minute.

Klaus Iohannis a refuzat să dea mâna cu Dan Vîlceanu

Deși președintele României a decretat numirea lui Dan Vîlceanu în funcția de ministru al Finanțelor, șeful statului a transmis un semnal clar în cadrul ceremoniei în care politicianul a depus jurământ.

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor suveranitatea, independența, imunitatea și integritatea teritorială a României. Așa să-mi ajute Dumnezeu”, a spus Dan Vîlceanu.

După depunerea jurământului, președintele Klaus Iohannis a refuzat să dea mâna cu noul ministru al Finanțelor, transmițând astfel un mesaj foarte clar – nu l-a pus cu mâna lui pe Vîlceanu la șefia Finanțelor din România.

Lovitură de grație pentru premierul Florin Cîțu. Ce îi transmite Iohannis

Redactorul șef al ziarului Evenimentul Zilei, Simona Ionescu, a publicat pe Facebook un scurt comentariu despre gestul președintelui, care pare că își dorește să se dezică, practic, de noua numire de la Ministerul Finanțelor.

„Nimeni nu va putea spune că președintele Klaus Iohannis l-a pus cu mâna lui pe Dan Vîlceanu ca ministru de finanțe. Nici măcar n-a dat mâna cu el. Domnule premier Cîțu, mi-e teamă că sunteți în bula aceea de „Na-ți-o frântă că ți-am dres-o!”. Să nu vă îmbătați cu apă rece!”, a scris Simona Ionescu, redactor șef al EvZ.

Dan Vîlceanu a fost validat miercuri, în BPN pentru Ministerul Finanţelor, a anunţat premierul Florin Cîţu. 70% dintre președinții de filiale PNL au fost prezenți la ședință. Singurul vot împotrivă a fost cel al lui Ludovic Orban, actualul șef al liberalilor. Dan Vîlceanu a declarat, după ședința BPN, că va face echipă bună cu premierul.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: