Evenimentul Zilei > Actualitate > Inventivitate fără limite: Cu ce au încercat să introducă ilegal mărfuri într-o închisoare doi bărbaţi
Inventivitate fără limite: Cu ce au încercat să introducă ilegal mărfuri într-o închisoare doi bărbaţi

Inventivitate fără limite: Cu ce au încercat să introducă ilegal mărfuri într-o închisoare doi bărbaţi

Doi bărbaţi au fost arestaţi în statul american Maryland (estul SUA) pentru că au încercat să introducă ilegal mărfuri într-o închisoare cu o dronă, au anunţat luni autorităţile penitenciare, citate de AFP.

Marijuana sintetică şi DVD-uri pornografice făceau parte dintre produsele pe care cei doi indivizi voiau să le trimită în zbor cu o aeronavă fără pilot spre o închisoare a statului situată în Cumberland, potrivit Agerpres.

Cei doi suspecţi au fost arestaţi pe un drum din apropierea penitenciarului, a precizat Departamentul Securităţii Publice a Maryland-ului într-un comunicat. 

În vehiculul lor, poliţiştii au descoperit un cvadrocopter (mică dronă cu patru rotoare) şi telecomanda sa, precum şi o armă de mână. 

Cei doi bărbaţi sunt acuzaţi că au complotat cu scopul de a utiliza drona pentru a introduce produse de contrabandă în închisoare. 

Un deţinut suspectat că a participat la iniţiativă a fost, de asemenea, inculpat după ce i s-a percheziţionat celula, potrivit comunicatului. 

La începutul lunii, o tentativă similară de a utiliza o dronă pentru contrabandă cu ţigări, marijuana şi heroină într-o închisoare din Ohio (în nordul SUA) provocase o bătaie generală între 75 de deţinuţi. 

În iulie 2014, o dronă care transporta marijuana, ţigări şi telefoane mobile s-a zdrobit de zidul unei închisori de înaltă securitate din Carolina de Sud

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: