Evenimentul Zilei > Monden > Invazia care a îngrozit Australia! Invadatori vs. oameni, luptă pentru supravieţuire. Video
Invazia care a îngrozit Australia! Invadatori vs. oameni, luptă pentru supravieţuire. Video

Invazia care a îngrozit Australia! Invadatori vs. oameni, luptă pentru supravieţuire. Video

Inundaţiile din Australia au generat un fenomen care face ocolul lumii: fuga şoarecilor, a şerpilor şi a păianjenilor din calea apelor.

Invazia care a îngrozit Australia! Invadatori vs. oameni, luptă pentru supravieţuire. Şi cum spaţiul unde se pot refugia este limitat şi împărţit cu oamenii, au apărut şi primele situaţii de-a dreptul înfricoşătoare.

Rozătoarele, reptilele şi insectele de tot felul fug spre casele şi copacii care n-au fost încă afectaţi de inundaţii. Densitatea lor depăşeşte orice imaginaţie. Imaginile filmate cu exodul vietăţilor sunt impresionante şi şocante, deopotrivă.

Locuitorii din apropierea coastei australiene sunt terifiaţi. De parcă nu era suficient că au fost loviţi în plin de ploi abundente și inundații, acum trebuie să aibă şi grija şerpilor şi a păianjenilor.

Invazia care a îngrozit Australia!

„Încă plouă aici și apa crește. Apa se apropie de casa noastră”, a declarat Matt Lovenfosse, care locuieşte în Kinchela Creek (n.r. – un sat din regiunea Mid Coast North, New South Wales). „Dimineața ar trebui să fie înăuntru (n.r. –apa) și păianjenii vor fi peste tot în casă”, a mai spus acesta într-o intervenţie pentru CNN.

Dacă păianjenii care ar pune stăpânire pe o casă sună neliniștitor, s-ar putea să nu doriți nici măcar să vă apropiați de copaci. „Copacii sunt plini deșerpi”, a completat Matt Lovenfosse. Cât de dezvoltat este instinctul de supravieţuire la şerpi şi păianjeni? Următoare dezvăluire va demonstra că sunt în stare de orice. Inclusiv să înoate spre o barcă…

„Dacă scoți barca peste padoc, aceștia înoată spre ea încercând să ajungă la ceva uscat. La fel și păianjenii”, a mai spus cel care locuieşte în Kinchela Creek.

„Au existat și înnecuri ale furnicilor şi ale greierilor, şi practic ale fiecărei insecte care a încercat doar să scape de inundații”, a spus Shenae Varley pentru The Guardian Australia după o vizită la digul Penrith din vestul Sydney-ului.

Păianjenii se urcă pe oameni

„Soțul meu a filmat, pentru că eu nu mă apropiam de asta. Când stătea nemișcat, avea păianjeni care i se urcacu pe picioare. Unul care se scufundase l-a folosit ca pe un stâlp pentru a scăpa de apă”, a mai spus australiana.

Un expert a declarat pentru ABC Australia că populația de insecte nu a crescut şi că mai degrabă a fost întotdeauna acolo. „Toate acestea se întâmplă sub nasul nostru, dar pur și simplu nu știm ce se întâmplă.

Ce se întâmplă cu inundațiile este că toate aceste animale care își petrec viața criptică pe pământ nu mai pot trăi acolo. Inundațiile au condus la mii de evacuări, în special în regiunile de coastă, pe fondul unor precipitaţii-record”, a declarat profesorul Dieter Hochuli de la Universitatea Sydney.

Premierul Scott Morrison a declarat că se aștepta ca ploile să-şi piardă din intensitate până miercuri, dar recent a declarar că vor rămâne o amenințare chiar și departe de coastă.   Pentru moment, barajele nu sunt depăşite de furia apelor şi din fericire nu au fost raportate decese conform huffpost.com.