Ecaterina Andronescu a cerut sprijin primarilor de comune pentru înființarea de clase profesionale la sate.

Astfel, ministrul urmărește stoparea exodului de elevi de clasa a IX-a la școlile profesionale sau liceele de la orașe. 

„Acolo unde dvs. considerați că cei care pleacă din sat spre clasa a IX-a într-o școală profesională sau într-un liceu la oraș ar putea să rămână în sat – să luăm o clasă profesională de la oraș și o aducem acolo și o lipim de școala generală pe care o avem în satele noastre. În felul acesta profesionalizăm local acești copii pe care dvs. să îi aveți acolo”, a declarat ministrul Educației, potrivit edupedu.ro.

Apelul a fost făcut de către ministrul Andronescucu în timpul unui discurs susținut în fața primarilor de comune. Cu acest prilej, Andronescu a precizat: 

„Dacă tot vorbim de școlile din mediul rural, vă adresez rugămintea să ne sprijiniți să reducem abandonul școlar. Și acolo unde dvs. considerați că cei care pleacă din sat spre clasa a IX-a într-o școală profesională sau într-un liceu la oraș ar putea să rămână în sat – să luăm o clasă profesională de la oraș și o aducem acolo și o lipim de școala generală pe care o avem în satele noastre. În felul acesta profesionalizăm local acești copii pe care dvs. să îi aveți acolo și cred că este foarte important lucrul acesta”, a spus ministrul Educației.

 

Te-ar putea interesa și: