Evenimentul Zilei > Politica > Întrebări esențiale”- Adrian Năstase: „Guvernul bând whisky Lagavulin, fără măști, în cabinetul premierului- O IMAGINE cât o mie de cuvinte”
VIDEO

Întrebări esențiale”- Adrian Năstase: „Guvernul bând whisky Lagavulin, fără măști, în cabinetul premierului- O IMAGINE cât o mie de cuvinte”

În emisiunea „Întrebări esențiale”, Adrian Năstase a dat o serie de răspunsuri esențiale în legătură cu subiectele de interes ale zilei. Duplicitatea și ipocrizia guvernanților sau nevoia de responsabilitate și conștientizare a măsurilor de protecție

Adrian Năstase a vorbit în emisiunea „Întrebări esențiale”, difuzată pe EvZ TV, despre duplicitatea guvernanților actuali. Acesta a spus cu subiect și predicat că lipsa de încredere a populației a dus, inevitabil, la teoriile conspiraționiste despre pandemia de coronavirus.

Adrian Năstase: „Întotdeauna am crezut că faptele sunt mai importante decât vorbele, în politică. Și, de asemenea, exemplul personal. Eu am văzut o anumită duplicitate a guvernanților actuali.

De aici, o problemă serioasă: lipsa de încredere a populației, care a dus, până la urmă, la teorii conspiraționiste, pe ideea că starea de alertă este manipulată în așa fel încât să se dea în continuare contracte unora dintre clienții politici ai PNL-ului.

O imagine, cum spuneți, face uneori cât o mie de cuvinte. Imaginea de la Guvern, cu membrii Guvernului bând whisky Lagavulin și fără măști și în cabinetul premierului, a avut un efect devastator, din acest punct de vedere. Pentru că oamenii își vor spune, fără îndoială, „Dacă ei nu iau în serios lucrul ăsta, de ce l-am lua noi în serios și ne-am complica viața?”

Așa încât, repet, eu cred că este foarte important să reușim să trăim în continuare o viață relativ normală, dar cu grijă pentru ceilalți”, a spus Adrian Năstase.

„Am la mine, în permanență o mască”

Năstase vorbește pe larg despre exemplul personal. Responsabilitatea măsurilor de protecție impuse de Guvern nu e neapărat vizavi de autorități, cât față de familie și oamenii dragi.

„Eu am la mine, în permanență, o mască. De exemplu, dacă merg la Cornu, la diferite magazine, am mers, am cumpărat materiale de construcții, am mai fost la alimentară sau  nu știu ce, îmi pun masca întotdeauna. Lucrurile acestea trebuie respectate.

Distanța? Bun, probabil că uneori nu reușesc să calculez exact cei doi metri, dar încerc, pe cât este posibil, pentru că sunt conștient și de responsabilitatea mea, nu neapărat față de Guvernul care cere lucrul acesta, ci față de copii mei, față de nepoții mei. Și atunci, nevoia de responsabilitate trebuie să vină și din această nevoie și, de aici, exemplul personal, care, din partea politicienilor este necesar.

„Se urmărește diabolizarea PSD-ului”

Fostul premier a vorbit și despre cazul celor doi deputați PSD, Adrian Solomon și Ionel Stativă, care au făcut scandal în Centrul Vechi, pentru că au refuzat să-și pună măștile de protecție.

„De asta m-au surprins extrem de neplăcut cei doi parlamentari PSD. Problema nu este că obosiți, sau nervoși, sau supărați s-au dus să mănânce o shaormă sau să bea o bere sau nu știu ce. Problema este că, în momentul în care, se vede că nu urmărești așa cum trebuie unele dintre aceste instrucțiuni necesare de sănătate, în loc să reacționezi imediat punându-ți masca, încercând să îți asumi o anumită greșeală, ei au reacționat supralicitând cumva un anumit statut, mergând împotriva celor care, poate, într-un fel s-au bucurat să-i prindă în ofsaid. Aici nu i-am înțeles”, a punctat fostul premier.

Acesta a ținut să menționeze că anumite „zone mediatice” au profitat de această poveste.

„Eu am arătat și faptul că, practic, această poveste a fost utilizată pe anumite zone mediatice pentru a acoperi scandalul cu Unifarm-ul. Sau scandalul cu Orban și miniștrii săi în cabinet. Acolo lucrurile s-au terminat rapid, iar nefericiții ăștia sunt prezentați din oră în oră la știri. Ceea ce este exagerat. (…) Este evident că se urmărește în precampania electorală diabolizarea PSD-ului”, a declarat Adrian Năstase.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: