Evenimentul Zilei > International > Întreaga lume se cutremură! Încă un atentat terorist Explozia unei mașini capcană a făcut 15 morți!
Întreaga lume se cutremură! Încă un atentat terorist Explozia unei mașini capcană a făcut 15 morți!

Întreaga lume se cutremură! Încă un atentat terorist Explozia unei mașini capcană a făcut 15 morți!

Cel puțin 15 persoane au picat victimă unui atentat cu un camion capcană care a explodat în districtul Ghani Khel din provincia Nangarhar, situată în estul Afganistanului.

Autoritățile locale susțin că pe lângă cei 15 morți, alte 52 de persoane au foat rănite în atentatul criminal. Informația a fost furnizată de Obaidullah Shinwari, un membru al Consiliului provincial, potrivit căruia, cel puţin 15 persoane au fost ucise, iar alte 52 au fost rănite.

Attaullah Khugyani, purtător de cuvânt al guvernului provincial, a declarat că numărul victimelor, dintre care majoritatea erau civili, ar putea crește, la fel ca și numărul persoanelor care au avut de suferit din cauza rănilor căpătate în explozia din districtul Ghani Khel.

„Mașina-bombă a explodat chiar la intrarea în clădirea sediului central al districtului. Imediat după explozie, mai mulți luptători înarmați au încercat să intre cu forța în clădire, dar au fost respinși și uciși de forțele de securitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernatorului, Attaullah Khogyani, conform Al Jazeera.

Acest atac din provincia Nangarhar, din estul Afganistanului are loc pe fondul discuțiilor și negocierilor pentru oprirea războiului care sunt purtate statul Qatar.

Până în prezent, atentatul nu a fost revendicat de nici o grupare militară care operează în zonă, dar Tariq Arian, purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, l-a atribuit insurgenţilor talibani.

Potrivit oficialului citat, în ultimele două săptămâni, talibani au comis un număr de 650 de atacuri, soldate cu 69 de morţi şi 141 de răniţi.

Negociatorii guvernului afgan poartă discuții cu reprezentanții talibanilor insurgenți în capitala statului Qatar, Doha, într-un demers de a pune capăt conflictelor armate care dateză de zeci de ani în Afganistan. Discuțiile între diversele facțiuni afgane au urmat unui acord de pace încheiat între SUA și talibani, care a fost semnat în februarie la Doha.

În ciuda solicitărilor venite din partea Guvernului de la Kabul și a apelurilor formulate de organizațiie comunității internaționale, pentru încetarea focului sau reducerea nivelului de violență, talibanii continuă agresiunile. Ei au respins orice propunere de armistițiu sau de suspendare a ostilităților pe perioada negocierilor.

Ne întoarcem la starea de urgență? Ce spune Raed Arafat

România se împrumută cu disperare. Încă un miliard, pe datorie. Ce spune Câțu

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: