Evenimentul Zilei > Social > Interzis telefoanelor în secția ATI: Peste 60 de tragedii cauzate de acumularea de oxigen. Cum poți afla care este starea pacientului
Interzis telefoanelor în secția ATI: Peste 60 de tragedii cauzate de acumularea de oxigen. Cum poți afla care este starea pacientului

Interzis telefoanelor în secția ATI: Peste 60 de tragedii cauzate de acumularea de oxigen. Cum poți afla care este starea pacientului

Telefoanele mobile, laptopurile, tabletele și alte dispozitive electronice vor fi interzise pe secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare. Anunțul a fost făcut de către directorul SJU, Adrian Marc, după ce reprezentanții instituției medicale au decis să pună în aplicare recomandările Comisiei Europene. Familiile bolnavilor care vor să se intereseze de starea acestora pot apela la serviciile puse la dispoziție de personalul medical.

Toate dispozitivele electronice vor fi interzise în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Măsura vine în contextul în care Centrul Comun de Cercetare a Comisiei Europene a realizat un raport în care abordează managementul diferit al spitalelor astfel încât tragediile raportate în instituțiile sanitare să fie evitate. În document, oficialii de la Bruxelles recomandă eliminarea și minimizarea echipamentelor electrice în zonele unităților sanitare în care riscul de concentrație crescută de oxigen este mare.

Peste 60 de tragedii cauzate de acumularea de oxigen

Poziția Comisiei Europene a fost luată după ce, la nivel european, în perioada martie-decembrie au fost raportate peste 20 de incidente având drept cauză acumularea de oxigen. Până în luna iunie 2021, au fost înregistrate alte încă aproape 40 de tragedii, dintre care cel puțin jumătate au fost soldate cu mai multe persoane rănite și/sau decedate.

„Controlul (eliminarea) surselor de aprindere: minimizarea pe cât posibil a echipamentelor electrice în zonele cu risc de concentrație crescută de Oxigen; eliminarea utilizării produselor care la contactul cu Oxigenul s-ar putea aprinde, cum ar fi vaselina, spray-urile, uleiurile pentru păr și corp; interzicerea utilizării echipamentelor electrice portabile, cum ar fi telefoanele mobile, laptopurile, cântare electronice, în apropierea pacienților care primesc Oxigen”, se arată în documentul emis de Comisia Europeană, potrivit directorului Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, Adrian Marc.

Telefoanele și laptopurile, interzise la ATI

Astfel, SJ Satu Mare a decis să pună în aplicare recomandările Comisiei Europene, motiv pentru care telefoanele, tabletele, laptopurile și alte astfel de dispozitive electronice vor fi interzise în secția ATI a instituției medicale.

Rudele sau prietenii bolnavilor internați la spital vor putea să se intereseze de starea pacienților apelând la numărul de telefon al SJ Satu Mare. Ulterior, aceștia vor fi direcționați către numărul de interior al secției ATI.

Ce trebuie să facă familiile pacienților internați la SJ Satu Mare

În cazul în care personalul medical nu răspunde la telefon, apropiații bolnavilor sunt rugați să trimită un e-mail la adresa [email protected] în care să precizeze numele lor și pe cel al pacientului, numărul de telefon și alte informații suplimentare, după caz, pentru a intra în posesia informațiilor dorite.

„În actualul context epidemiologic, în urma recomandărilor/instrucțiunilor primite, precum și având în vedere suprasolicitarea secției de terapie intensivă și a personalului medical aferent acesteia, ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente care pot să apară la nivelul comunicării personalului medical menționat cu aparținătorii.

Înțelegem îngrijorarea și preocuparea acestora pentru starea de sănătate a celor dragi, dar doar împreună putem să evităm apariția unor incidente/evenimente nedorite care se pot solda cu pierderi de vieți omenești. Mulțumim pentru înțelegere”, a transmis SJU Satu Mare, potrivit presasm.ro.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: