Evenimentul Zilei > Monden > Interviul care îl poate compromite pe Harry: A fost scos din sertare după ani de zile. „Pentru binele poporului”
Interviul care îl poate compromite pe Harry: A fost scos din sertare după ani de zile. „Pentru binele poporului”

Interviul care îl poate compromite pe Harry: A fost scos din sertare după ani de zile. „Pentru binele poporului”

Prințul Harry a recunoscut, într-un interviu vechi de câțiva ani de zile, scos la iveală de presa internațională, că lumea „are nevoie” de Familia Regală și a insistat că o monarhie modernizată este pentru „binele major al acestora”. Toate acestea în contextul în care prințul și Meghan Markle, soția sa, au părăsit îndatoririle regale, relatează The Express.

Harry și soția sa, Meghan Markle, au îndurat o relație tensionată cu firma de când au renunțat la rolurile lor regale anul trecut. Ruptura dintre ducele și ducesa de Sussex și restul familiei s-a adâncit ulterior, după interviul pe care aceștia l-au acordat în martie lui Oprah Winfrey de la CBS, în care au dezvăluit totul.

Lumea are nevoie de monarhie. Pentru „binele major al oamenilor”

Despre Prințul Charles și Prințul William, Harry a spus că „nu au ocazia să plece”. În luna mai, ducele a fost din nou critic la adresa vieții regale, spunându-i lui Dax Shepard, la podcastul Armchair Expert, că viața la Casa Regală este „un amestec între „The Truman Show” și o grădină zoologică”.

Cu toate acestea, într-un interviu din 2017, dezvăluit în prezent de Newsweek, Harry a insistat că încă mai există loc pentru monarhie în societate. Discutând despre activitatea sa alături de William și Kate, ducesa de Cambridge, pentru organizația lor caritabilă pentru sănătate mintală Heads Together, Harry a insistat: „Nu vrem să diluăm magia. Publicul britanic și întreaga lume are nevoie de instituții ca aceasta”.

„Există cineva care vrea să fie rege sau regină? Nu cred”

Harry a avut un rol important, alături de soția Meghan și de fratele său William, în modernizarea Familiei Regale și în transformarea acesteia în „ceva relevant pentru generațiile mai tinere”.

Prințul Harry a adăugat: „Suntem implicați în modernizarea monarhiei britanice. Nu facem acest lucru pentru noi înșine, ci pentru binele mai mare al poporului”.

Cu toate acestea, au existat și momente în care Harry a lăsat să se înțeleagă o potențială nemulțumire în cadrul familiei.

Angela Levin, redactor colaborator al Newsweek, care a petrecut aproape un an cu prințul, a declarat pentru Good Morning America: „Mi-a spus de mai multe ori că vrea să fie altceva decât „Prințul” Harry”.

Harry a mai spus: „Există cineva în familia regală care vrea să fie rege sau regină? Nu cred, dar ne vom îndeplini îndatoririle la momentul potrivit”.

William, care este al doilea în linia de succesiune la tron, a mai recunoscut, într-un interviu pentru BBC din 2016, că nu „stă treaz noaptea așteptând să fie rege”, deoarece acest lucru ar implica moartea bunicii și a tatălui său.

El a explicat: „Din păcate, asta înseamnă că familia mea ar fi mers mai departe și nu vreau asta”.

Ce l-a deranjat pe Harry la funeraliile Prințesei Diana

În interviul revelator Newsweek, Harry a amintit și de funeraliile mamei sale, prințesa Diana, care a murit într-un accident de mașină la Paris în august 1997. Moartea ei a declanșat zile de doliu în întreaga lume, în timp ce funeraliile, ținute la Westminster Abbey, au înregistrat audiență maximă pentru televiziunea britanică, de 32,10 milioane de telespectatori, una dintre cele mai mari înregistrate vreodată în Marea Britanie.

De asemenea, aproximativ 2,5 miliarde de oameni au urmărit evenimentul în întreaga lume, fiind unul dintre cele mai mari evenimente televizate din istorie. Harry și-a exprimat supărarea în legătură cu faptul că s-a simțit „monitorizat” de publicul din întreaga lume.

„A trebuit să merg mult timp în spatele sicriului ei, înconjurat de mii de oameni care mă priveau în timp ce alte milioane o făceau la televizor. Nu cred că unui copil ar trebui să i se ceară să facă asta, în nicio circumstanță. Nu cred că s-ar întâmpla astăzi”, s-a exprimat Prințul Harry.