Mirela Boureanu- Vaida se consideră o femeie norocoasă. Gazda emisiunii "Mireasă pentru fiul meu", show-ul Antenei 1, are o carieră înfloritoare, atât la televizor cât şi pe scena Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" şi este împlinită pe plan sentimental.
"Cred cu tărie că reuşita mea vine din faptul că am acasă un om foarte înţelegător. Sunt perfect conştientă că nu aş fi putut face nimic din toate astea dacă nu l-aş fi avut alături pe soţul meu. Dumnezeu are grijă să îţi dea în viaţă exact ce ai nevoie şi asta s-a întâmplat şi în cazul meu. Susţinerea venită din partea soţului meu m-a făcut să îmi permit să le duc pe toate, în paralel. Nu aş putea renunţa la teatrul de revistă, acolo am învăţat naturaleţea şi firescul, iar despre muzică… nici nu poate fi vorba. Cât despre timpul liber, atât cât este el de puţin, am învăţat să profităm din plin de el, fie că ieşim la masă cu prietenii sau facem un bol cu popcorn şi urmărim un film în living".
EVZ: Care e cel mai bun sfat pe care l-ai primit de la soacra ta?
Mirela Boureanu-Vaida:
Mă sfătuieşte mereu să mă detaşez de toate problemele de la serviciu atunci când ajung acasă, să aloc timp pasiunilor şi familiei, să nu amestec planurile, cel profesional cu cel personal… Un sfat foarte bun, dar greu de aplicat, uneori. Şi viaţa mea e parte din show-ul pe care îl prezint.
Soacra ta este fan al emisiunii pe care o prezinţi? Vorbiţi despre conflictele care apar la "Mireasă pentru fiul meu"?
Unul dintre marile mele regrete este faptul că nu ajungem suficient de des la socri, la Cluj, pentru că sunt nişte oameni de milioane. Nu am eu timp să discut cu soacră-mea despre conflictele din emisiune, însă vorbim des la telefon, mă sună imediat atunci când mă simte mai tensionată. Avem o relaţie foarte bună şi mă mândresc cu asta. Îmi dă sfaturi mereu, îmi ţine partea, cum se spune la noi, iar asta e mare lucru.
Dintre cei înscrişi în emisiune, câţi vin să îşi caute perechea şi câţi vor doar să apară la televizor?
Nu pot da un procent, însă pot spune că atunci când iei o asemenea decizie, o faci împinsă de mai multe stări – curiozitate, teribilism, curaj, nebunie, celebritate, de ce nu. Sunt oameni tineri, nu au nimic de pierdut, în schimb au de câştigat o mulţime de lucruri şi nu mă refer aici doar la bani. Majoritatea vin aici timizi, lipsiţi de încredere în sine, iar o astfel de experienţă îi schimbă total.
Dacă nu ai fi fost măritată, ai fi apelat la reality-show?
Sincer, da! Sunt omul momentului. Nu mi-ar fi uşor, însă cunoscându-mi ambiţia, probabil aş rezista până la capăt. Aş fi luat-o drept provocarea vieţii mele şi intra în competiţie cu inima deschisă. Această emisiune chiar îţi schimbă viaţa, îţi deschide o nouă lume şi o nouă percepţie asupra vieţii.
Ai avut şi o scurtă vacanţă?
Da! Într-adevăr, a fost o mini- vacanţă, însă trăită din plin. Am plecat pe 30 dimineaţa, imediat după finala "Mireasă pentru fiul meu" în Austria, la munte, într-o zonă liniştită din creierii Munţilor Alpi, unde chiar pot spune că mi-am încărcat bateriile. Nu am avut vreme de plimbări, pentru că pe 4 ianuarie eram deja în direct, din casa "Mireasă pentru fiul meu", însă am vrut să profităm la maxim de fiecare moment, să stăm lângă şemineu, cu un pahar de vin bun şi să ne facem planuri de viitor.
"Nu abuzez de rolul de moderator"
Mirela se descrie ca fiind timidă, dar face cu uşurinţă faţă disputelor aprinse dintre soacre, fii şi viitoarele mirese. "De multe ori, nici nu-mi dau seama când sunt "rea" sau când sunt "bună" cu aceşti concurenţi. Am reuşit să învăţ să mă comport pe sticlă, aşa cum o fac şi în viaţa de zi cu zi. Sunt o fire răbdătoare, încerc mereu să îi ajut, să le fiu prietenă înainte de toate, să le aduc veşti bune de acasă, să le atrag atenţia, prieteneşte, atunci când greşesc. Bineînţeles că sunt şi momente când stresul din competiţie, disputele lor, mă fac să le aduc aminte de scopul nostru şi de faptul cã suntem în direct tot timpul. Şi atunci, trebuie să revin la rolul de "moderator", rol de care numi place să abuzez aproape niciodată. Iar cei care nu suportă stresul unei emisiuni cu peste 24 de ore de direct pe săptămână, plus presiunea faptului că pot fi urmăriţi non-stop pe Antena Play, pleacă primii din competiţie".