Editura Evenimentul si Capital

INTERVIU la CSM ASTĂZI. Cine vrea să intre în Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie

Autor: | | 0 Comentarii | 3635 Vizualizari

Interviu astăzi la CSM: Inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan, şi procurorul Florena Esther Sterschi susţin, la Consiliul Superior al Magistraturii, interviurile pentru funcţia de şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului General.

Florea Esther Sterschi asigură în prezent interimatul la conducerea secţiei speciale. Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie şi-a început activitatea pe 23 octombrie, având competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv judecătorii şi procurorii militari şi cei care au calitatea de membri ai CSM. Secţia a preluat dosarele care îi vizează pe magistraţi aflate în lucru la DNA şi la alte unităţi de Parchet, precum şi dosarele soluţionate.

"

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) este instituţia cu rol de garant al independenţei justiţiei, care propune Preşedintelui României numirea în funcţie a judecătorilor şi procurorilor şi veghează la buna desfăşurare a activităţii profesionale a acestora.

Consiliul este instituţia competentă în ceea ce priveşte recrutarea, promovarea, transferarea, detaşarea, sancţionarea disciplinară şi eliberarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor.

Consiliul are o influenţă decisivă şi asupra formării iniţiale şi continue a magistraţilor, prin coordonarea activităţii Institutului Naţional al Magistraturii (INM) şi a Şcolii Naţionale de Grefieri. Toate aceste atribuţii sunt astfel reglementate încât să permită CSM să-şi îndeplinească rolul care i-a fost conferit prin Constituţie", potrivit Wikipedia.

Nicu Maharu A MURIT! S-a STINS in această noapte... Cu ce boala se lupta de peste un an! Familia, in SOC

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI