Evenimentul Zilei > International > Interlopul român care a speriat Mexicul a dat de greu după gratii. „Rechinul” se sufocă în pușcărie
Interlopul român care a speriat Mexicul a dat de greu după gratii. „Rechinul” se sufocă în pușcărie

Interlopul român care a speriat Mexicul a dat de greu după gratii. „Rechinul” se sufocă în pușcărie

Florian Tudor, zis „Rechinul”, se plânge de tratamentul de care are parte în pușcăria în care a fost băgat după ce autoritățile din Mexic l-au arestat.

Ajuns după gratii în Mexic, Florian Tudor, zis „Rechinul”, se plânge de tratamentul de care beneficiază în pușcărie. Românul a reușit să se impună în lumea interlopă din această țară unde legea este făcută de celebrele carteluri de droguri. Florian Tudor a făcut bani clonând carduri și dezvoltând și alte afaceri ilegale.

Florian Tudor, zis „Rechinul”, se plânge de tratamentul din pușcărie

Acum, el acuză faptul că este maltratat și izolat, după cum notează cotidianul mexican „La Razon”, care apare în orașul Monterrey. Primul judecător districtual pentru chestiuni administrative din Mexico City a declarat valid transferul lui Florian Tudor în închisoarea Altiplano.

În urma acestei decizii, judecătorul Jonathan Bass Herrera a pasat hotărârea de a-l ține în închisoare pe român în mâinile unui judecător în materie penală.

La data de 22 iunie, Florian Tudor a depus un apel de neconstituționalitate împotriva „detenției în regim de izolare și a transferului involuntar” din închisoarea Nord, din Mexico City, la un centru federal de detenție din Almoloya de Juárez, statul Mexic.

Se află în cea mai sigură închisoare

Există deja doi magistrați care au respins cererea de protecție a „Rechinului”, care se plânge de maltratare, izolare și transfer de la o închisoare la alta fără să fi fost consultat în prealailb. Anterior, Judecătoria a șasea Penală a districtului Amparo, din Mexico City, a respins „ca inadmisibilă” cererea de protecție judiciară solicitată de Tudor, care a dorit să anuleze decizia unui judecător de a-l transfera în închisoarea de maximă securitate Centro Federal de Readaptación Social Número 1 Altiplano, conform libertatea.ro.

Centro Federal de Readaptación Social Número 1 Altiplano este o închisoare federală de maximă securitate care se află la aproximativ 25 km de Toluca. Centrul de detenție are o suprafață de 260.000 mp și o capacitate de 724 de deținuți. Este închisoarea cu cel mai înalt nivel de securitate din Mexic.