Liderul interlop Ioan Anton, cunoscut sub numele de Ionică Împăratu, a fost eliberat marți din Penitenciarul Rahova și plasat în arest la domiciliu. Considerat unul dintre cei mai periculoși infractori români din Irlanda, Împăratu trebuie acum să poarte o brățară de localizare.
Adi Minune și familia lui sunt stupefiați. În 2014, fiica lui Adi Minune, Carmen Simionescu, avea o relație cu Franco. Era fiul liderului interlop Virgil Bușă, cunoscut pentru activitățile sale de trafic de carne vie. Bușă obișnuia să ducă prostituate în Irlanda. Acolo unde concurența pe piața prostituției între liderii interlopi români era acerbă. Unul dintre cei mai temuți proxeneți români din Irlanda era Ioan Anton, zis și Ionică Irlandezu. Făcea “minuni” cu fetele racolate.
În primăvara anului 2014, Anton a mobilizat oamenii săi după ce una dintre fetele care lucrau pentru el a fugit cu un alt proxenet. Fusese racolată prin metoda loverboy. Conflictul dintre Anton și Bușă a escaladat după ce Bușă a încercat să-l detroneze pe Împăratu și l-a jefuit. De aici a plecat dezastrul.
Adi Minune și-a pierdut socrul într-o răfuială
Umilit, Anton a ordonat asasinarea lui Bușă. Oamenii lui Anton au intrat în locuința acestuia din Navan, Irlanda și l-au bătut până la moarte. Bușă a fost lăsat să agonizeze pe trotuar și a murit câteva zile mai târziu.
Dosarul a stagnat până în 2016, când autorii au fost identificați și prinși. Împăratu a fost capturat mai târziu, după ce s-a ascuns în Marea Britanie. Cei nouă complici ai săi au fost condamnați la un total de 157 de ani de detenție. În timp ce Ioan Anton a fost trimis în judecată pentru instigare la omor.
A primit brățară electronică
Pe 24 aprilie, Tribunalul București i-a respins cererea de eliberare, dar la 21 mai, Curtea de Apel a decis ca Anton să fie plasat în arest la domiciliu. El nu are voie să ia legătura cu ceilalți implicați în dosar și trebuie să poarte o brățară de localizare.
Eliberarea lui Ionică Împăratu și plasarea lui în arest la domiciliu ridică semne de întrebare cu privire la aplicarea justiției în cazuri de violență extremă și crime organizate. Comunitatea și victimele așteaptă în continuare să vadă dacă se va face dreptate în acest caz complex și dureros, scrie Gândul.