Evenimentul Zilei > Justitie > Interlop și violator, mână-n mână împotriva Justiției. Ce le-a născocit mintea?!
Interlop și violator, mână-n mână împotriva Justiției. Ce le-a născocit mintea?!

Interlop și violator, mână-n mână împotriva Justiției. Ce le-a născocit mintea?!

Costi Litrașu și violatorul în serie Iulian Fentzel s-au aliat împotriva unui jandarm, pe care îl acuză de abuz în serviciu și încearcă să îl bage la închisoare.

Cei doi infractori notorii, Raiciu, urmărit general pentru tentativa de omor din Chiajna, iar Fentzel, închis pentru violuri, sunt așteptați în fața instanței, într-un proces în care îl acuză pe un jandarm din Giurgiu de abuz în serviciu.

În urmă cu trei zile, Tribunalul Militar București a decis să trimită dosarul înapoi la parchet, pentru ca procurorii militari să spună clar care sunt faptele reclamate de infractori și ce probe există împotriva jandarmului.

„Dispune sesizarea procurorului militar în vederea înlăturării neregularităţilor, în sensul: – descrierii clare şi complete, în mod individual, a fiecărei fapte reţinute în sarcina inculpatului, cu expunerea, în concret, a tuturor actelor materiale reţinute ca făcând parte din conţinutul constitutiv al fiecărei infracţiuni pentru care s-a dispus trimiterea în judecată, a contextului, a modalităţilor şi a împrejurărilor comiterii fiecăreia dintre respectivele fapte; – realizării încadrării juridice, individual, pentru fiecare faptă în parte, cu indicarea neechivocă a formei de participaţie în acord cu starea de fapt reţinută, atât cu prilejul încadrării în drept, cât şi în cazul dispoziţiei de trimitere în judecată; – menţionării corespunzătoare a probelor şi a mijloacelor de probă, în sensul analizării şi evaluării concrete a acestora, în raport cu fiecare faptă/act material reţinute, cu indicarea şi descrierea contextului, a modalităţilor şi a împrejurărilor comiterii fiecăreia dintre faptele pentru care s-a dispus trimiterea în judecată”, au decis judecătorii.

Costel Raiciu, alias Costi Litrașu, este căutat de poliție, pentru tentativă de omor, după ce, împreună cu alți 30 de inși, a organizat un atac mafiot cu săbii și pistoale, în localitatea Chiajna. Doi bărbați – unul dintre aceștia fiind fratele campioanei Alina Pană, au fost împușcați și tăiați cu săbiile și au ajuns, mai mult morți decât vii, la spital.


La sfârșitul anului 2018, Administrația Națională a Penitenciarelor deschidea poarta pușcăriei pentru Iulian Fentzel, unul dintre cei mai periculoși violatori în serie din România, cu 1.000 de zile mai devreme, ca urmare a recursului compensatoriu.

Pe lângă alte infracțiuni comise cu violență, acesta s-a remarcat ca un violator incorigibil, care, pentru infracțiuni de natură sexuală, a stat la pușcărie aproape jumătate din viață. Proaspăt eliberat, a reușit, la începutul anului 2019, să îngrozească pe toată lumea după ce o femeie a anunțat Poliția că a fost violată. Căutat în zona în care se produsese agresiunea, anchetatorii l-au prins în flagrant în timp ce viola o a doua victimă.

Imediat, Fentzel a fost reținut, iar apoi arestat preventiv. Recent, când se credea că dosarul este rezolvat, judiciariștii Secției 5 au întocmit dosare penale pe numele altor doi bărbați. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre doi oameni ai străzii, care ar fi încercat să-l ajute pe violator.

Aceștia, cu toate că ar fi știut ce a făcut individul, ar fi încercat să-l protejeze pe acesta și i-ar fi mințit pe polițiști. Ca urmare, pe numele lor au fost întocmite dosare de urmărire penală și sunt cercetați în libertate, pentru complicitate, scrie Spynews.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: