Interesele suverane ale țărilor membre "G3" vor sta la baza noii ordini mondiale

Interesele suverane ale țărilor membre "G3" vor sta la baza noii ordini mondiale

Transformarea agendei politice interne în apologia naționalismului economic a avut ca rezultat creșterea influenței forțelor politice care sunt critice în ceea ce privește mantrele despre globalizare, liberalism, toleranță, pe care s-a construită ideologia păcii după "războiul rece". S-a constatat, de asemenea, că susținerea agendei naționalismului economic s-a transformat în solicitarea unui alt tip de politicieni decât se practica în anii '90 și 2000.

S-a constatat că implementarea cu insistență în opinia publică rusească a conceptului de "Rusie suverană" nici nu este atât de nepotrivită.

Vladimir Putin a fost în mod surprinzător de aceeași părere cu politicienii care nu doresc să delege o parte din suveranitatea lor în exterior, fie că este vorba de organizații internaționale sau alte țări. În Europa, dar și în alte părți ale lumii, există multe țări insensibile la categoria "suveranitate". Subordonarea voinței majorității celor ca ei, a țărilor "mici" din diferite Consilii și Organizații nu le rănește conștiința de sine, nu aduce poporului o ofensă, nu devine subiect de discurs politic. De multă vreme aceasta este o realitate pentru imensa majoritate a statelor învățate să se subordoneze voinței Băncii Mondiale și Fondului Monetar Internațional, care dictează pas cu pas principalele măsuri ale politicii economice și financiare în cadrul "Consensului de la Washington".

Cât de puțini oameni cunosc despre interesele naționale ale țării! Mai ales despre un stat atât de gigantic din punct de vedere teritorial cum este Rusia. Mai mult decât atât, aceste interese sunt identice cu interesele general recunoscute ale vecinilor. Este vorba aici și de statele baltice, și de Caucaz, și de Asia Centrală și de Orientul Îndepărtat. Natura multi-regională a intereselor noastre naționale, determinată de geografie, a creat în lume falsa imagine despre renașterea Rusiei ca o mare putere de tip sovietic. Acest lucru nu este așa, bineînțeles. Rusia este astăzi lipsită de nucleul internaționalist care stă la baza politicii expansioniste de pe vremea URSS-ului. Ideea "lumii rusești" ar fi trebuit să le dea tuturor un semnal că pur și simplu nu va exista nicio refacere a fostului imperiu, iar imperiul nu poate exista din cauza unor principii metodologice conceptuale de bază.

Ne puteți urmări și pe Google News