Evenimentul Zilei > Sport > Inter Milano riscă să nu joace în Liga Campionilor. Care este marea cumpănă
Inter Milano riscă să nu joace în Liga Campionilor. Care este marea cumpănă

Inter Milano riscă să nu joace în Liga Campionilor. Care este marea cumpănă

Celebra formație Inter Milano trebuie să-și achite datoriile până la finele lunii, altfel e în pericol să nu joace în Liga Campionilor. Proprietarul Zhang negociază cu două fonduri de investiții din Anglia și Qatar.

Inter Milano riscă să nu joace în Liga Campionilor. Inter stă excelent în plan sportiv, fiind pe primul loc în Serie A.  Numai că plan financiar are probleme majore. Nerazzurrii se tem să nu rămână în aer, după ce „satelitul” chinez s-a desființat. Clubul din Milano trebuie să-și lichideze datoriile până la sfârșitul lunii. Altfel e în mare pericol să nu obțină licența UEFA. Și nu va avea dreptul de a juca în grupele Ligii în sezonul viitor!

 Chinezii nu vor renunța la Inter

Familia Zhang, proprietara grupului Suning, ce finanțează echipa lui Conte, are nevoie de 200 de milioane de euro. Pentru salarii și pentru restul cheltuielilor până la finalul stagiunii. Și tot caută asociați de la începutul lui 2021.

Reprezentanții BC Partners, fond de investiții englez, sunt în capitala Lombardiei la negocieri.  Un nou client, s-ar putea implica. Un fond de investiții din Qatar, susține ziarul Corriere dello Sport. Chinezii vor urgent lichidități și dau asigurări că nu vor renunța și la Inter, considerând-o o afacere strategică, spre deosebire de falimentara Jiangsu FC.

Guvernul chinez dă o mână de ajutor

În ajutorul Suning Holdings a sărit însă Guvernul de la Beijing. Zhang a cedat 23% din grup către Kunpeng Capital și Shenzhen International, companii controlate de stat, pentru 14,8 miliarde de yuani (circa 1,9 miliarde euro). După reașezarea financiară, familia patroană a Interului are acum 21,84% din acțiuni, personal sau prin intermediul Suning Holdings și Suning Appliance Group. Și din totalul sumei, considerate o gură de oxigen, doar 280 de milioane ajung în conturile Holdings, care controlează clubul nerazzurro, prin intermediul companiei luxemburgheze Great Horizon.

Echipa lui Olăroiu s-a dezintegrat

După ce Zhang a decis să închidă Jiangsu FC, anunțând că Suning se concentrează pe comerțul en-detail, federația chineză a reacționat. N-are nicio intenție s-o salveze pe campioană, astfel că șansele ca fosta echipă a lui Cosmin Olăroiu să continue în elită în sezonul viitor sunt aproape de zero.

Inter Milano riscă să nu joace în Liga Campionilor. Inter se află pe primul loc în Seriei A cu patru puncte în fața lui Milan, după 24 de etape, scrie gsp.ro.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: