Întâmplare epocală trăită de un brașovean. S-a dus să asiste la nașterea copilului și a fost la un pas să fie operat dintr-o confuzie

Întâmplare epocală trăită de un brașovean. S-a dus să asiste la nașterea copilului și a fost la un pas să fie operat dintr-o confuzie sursa foto: bzibrasov.ro

Un bărbat susține că a trecut printr-o întâmplare uluitoare. Brașoveanul a mers la spital cu soția, pentru a asista la naștere, dar era să fie operat.

Întâmplare incredibilă trăită de un brașovean, la un spital privat. Bărbatul a mers să asiste la nașterea copilului, dar era să ajungă pe masa de operație. Și asta pentru că a fost confundat cu un pacient. Relatarea este uluitoare. Și pare a fi desprinsă din scenariul unui film absurd.

Întâmplări uluitoare trăite de un bărbat care se dusese să asiste la nașterea copilului

„La biroul de internări, soția a completat și semnat fișa de internare iar eu a trebuit sa completez un formular “Acord informat acces aparținător” unde am completat numele meu și cnp-ul, actul medical la care voi asista, naștere prin cezariana și numele + cnp-ul sotiei. Soția a fost preluată de către o asistentă și dusă pe secție pentru a fi pregătită pentru interventie, iar mie mi s-a cerut sa aștept în lobby sa fiu preluat”, a povestit brașoveanul.

El a fost chemat pe nume de o asistentă şi dus într-o cameră, unde i s-a cerut să facă duş cu şamponul spitalului şi să îmbrace un halat de intervenţie.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am informat-o pe doamna că făcusem duş în acea dimineaţă, însă dânsa a insistat că nu pot intra în sala de operaţii fără să fiu dezinfectat. După ce am făcut duş şi m-am îmbrăcat în halatul de intervenţie, a venit o altă asistentă în cameră cu un dulap pe roţi în care avea instrumente sterile. Dânsa m-a întrebat dacă am emoţii şi i-am spus că da, având în vedere că la primul copil născut în 10 iunie 2020, tot în acelaşi spital, nu am putut asista la naştere din cauza restricţiilor şi că acum mă bucur că o pot încuraja pe soţie şi să împărtăşim împreună această experienţă”, a mai spus bărbatul.

Dânsa a reuşit să-mi recolteze un flacon de sânge din mâna dreaptă

Conform bzibrasov.ro, bărbatul a relatat că asistenta i-a spus apoi că trebuie să îi recolteze sânge.

„Am rămas puţin surprins, însă am pus această cerinţă pe seama contextului pandemic, având în vedere că în data de 22 septembrie 2021, atat soţia, cât şi eu, am făcut un test PCR, fără de care nu mi s-ar fi permis să particip la naştere. Doamna asistentă a încercat fără succes să îmi recolteze sânge din mâna stângă, apoi a cerut suportul unei doamne mai în vârstă care era şefa asistentelor pe secţia de chirurgie.

Dânsa a reuşit să-mi recolteze un flacon de sânge din mâna dreaptă şi apoi a procedat la inserarea unei branule în mâna stângă, motivând că trebuie să-mi administreze antivomitiv şi un calmant. Am întrebat de ce este necesar şi dacă îşi făceau probleme că voi leşina în cursul naşterii, dar dânsele au afirmat că acesta este protocolul pentru acces în sala de operaţii", a arătat el.

Asistentele l-au întrebat dacă este epilat pe abdomen, iar când a răspuns negativ, acestea i-au spus că este necesar şi au chemat în ajutor un coleg cu un aparat de bărbierit.

„Asistenta care a încercat să-mi recolteze iniţial sânge m-a întrebat ce operaţie urmează să mi se facă şi i-am spus, uimit, că nu mi se va face mie nicio intervenţie şi că voi asista soţia la naşterea prin cezariana. Dânsele au râs apoi iarăşi m-au întrebat cumva într-o notă mai insistentă, ce operaţie urmează să mi se facă.

Brașoveanu a scăpat până la urmă de operație

Atunci am realizat că ele de fapt mă pregăteau pe mine să fiu dus în sala de operaţii pe secţia de chirurgie şi că nu se uitaseră pe fişele pe care le înmânasem şi nici nu au dat atenţie detaliilor legate de naşterea soţiei şi asistarea mea. Când au realizat ca este vorba despre o neînţelegere gravă, mi-au cerut să mă schimb şi am fost dus în alt salon la et.4, pentru a aştepta, de unde am fost condus mai departe în sala de operaţii unde soţia mă aşstepta îngrijorată”, a mai precizat bărbatul.

Cel care vrea să dea în judecată clinica privată, pentru a fi despăgubit cu suma de 20.000 de euro.

Conducerea clinicii a oferit un drept la replică. „În cazul de față, colegii noștri au identificat fluxul corespunzator situației, persoana a fost scoasă din circuit în siguranță și redirecționată către zona potrivită. Normele de siguranță aplicate în cadrul spitalului sunt create special pentru a preveni orice pericol și asta s-a întâmplat și în acest caz.”