Dan Petrescu, antrenorul CFRului, a dat, sâmbătă, la meciul jucat de ardeleni pe terenul Astrei Gurgiu, de Sebastian Colțescu, unul dintre cei mai controversați arbitri din fotbalul românesc. Previzibil, au ieșit scântei și fostul internațional român a sfârșit eliminat, în finalul primei reprize.

Scorul era egal, 1-1, după ce oaspeții deschiseseră scorul prin Alexandru Păun, iar gazdele egalaseră după ce Risto Radunovici transformase un penalty acordat ușor de Colțescu, în minutul 38. Petrescu a izbucnit după ce Michael Pereira a primit galben pentru un fault în atac, în minutul 42. Antrenorul i-a strigat arbitrului „Nesimțitule!”

Eliminat, „Bursucul” l-a înjurat ca la ușa cortului pe „central”. Lucrurile au mers și mai prost pentru campioana en-titre, pentru că, în repriza a doua, Mario Camora a văzut cartonaș roșu în minutul 59. Patru minute mai târziu, a fost eliminat și portarul Cosmin Vâtcă, după ce a provocat un penalty transformat de Risto Radunovici. Finalul a mai consemnat un gol, cel marcat de Alexandru Păun (90+1).

„Sunt un arbitru foarte, foarte slab. Uite ce abdomen am”

Scandalul a continuat după fluierul final, atunci când Sebastian Colțescu a fost atacat verbal de Ioan Ivașcu, juristul CFR-ului. „Mâine fac memoriu la FRF să vă scoată din arbitraj. Am dreptul să fac memoriu să vă scoată din arbitraj, la cât sunteți de slabi. Băi, sunteți cei mai slabi arbitri din Liga 1!”, a tunat Ivașcu. „I-am spus lui Colțescu că o să-i fac un memoriu la Comisia Centrală a Arbitrilor, pentru că, după părerea noastră, e cel mai slab arbitru din Liga 1. Efectiv, şi-a ridicat tricoul şi mi-a spus: «Da, sunt un arbitru foarte, foarte slab. Uite ce abdomen am!”, a declarat juristul, la final.

Este un coșmar pentru orice arbitru

Dan Petrescu va fi suspendat, cel mai probabil, două etape, după eliminarea de la Giurgiu. Antrenorul echipei din Gruia este obișnuit cu aceste sancțiuni, pentru că nu se află la primul incident de acest gen. Cunoscut pentru spectacolul jenant pe care îl oferă pe marginea terenului, indiferent de justețea deciziilor arbitrilor, Petrescu a avut astfel de scandaluri și în perioada în care lucra în Rusia, la Kuban Krasnodar sau Dinamo Moscova.

 

Apărat de Gadola

Ștefan Gadola, unul dintre acționarii de la CFR Cluj, este de partea lui Petrescu. „E un profesionist care muncește enorm de mult! Pregătește enorm de atent fiecare meci și e deranjat de ce se întâmplă. A făcut foarte bine ce a făcut. Trebuie să-l respectăm, e un om deosebit! Dacă ne-am pune în pielea lui, așa am fi toți! Colțescu a distrus un meci, a distrus munca oamenilor, nu se poate așa ceva. Ce caută acest Colțescu în fotbal?!”, a declarat Gadola pentru gsp.ro

Te-ar putea interesa și: