Evenimentul Zilei > International > Întâlnire la nivel înalt între liderii a 15 partide de extremă dreapta și conservatoare. Nemulțumirile față de politicile UE dau în clocot
Întâlnire la nivel înalt între liderii a 15 partide de extremă dreapta și conservatoare. Nemulțumirile față de politicile UE dau în clocot

Întâlnire la nivel înalt între liderii a 15 partide de extremă dreapta și conservatoare. Nemulțumirile față de politicile UE dau în clocot

Timp de două zile, vineri și sâmbătă, la Varșovia vor avea loc discuții între reprezentanții a 15 formațiuni politice de extremă dreapta și conservatoare.

Liderii a 15 partide de extremă dreapta şi conservatoare, printre care se numără formaţiunea Adunarea Naţională a politicienei franceze Marine Le Pen, care au semnat în iulie o declaraţie comună în vederea creării unei alianţe în Parlamentul European, se vor întâlni, vineri şi sâmbătă, la Varșovia.

Întâlnire timp de două zile, la Varșovia, între lideri ai partidelor de extremă dreapta și conservatoare

„Pentru a continua apropierea între partidele patriotice divizate în prezent în două grupuri distincte în cadrul Parlamentului European (Identitate şi Democraţie şi Conservatori şi Reformişti Europeni), o întâlnire între liderii acestor diferite formaţiuni la care va participa Marine Le Pen, va avea loc pe 3 şi 4 decembrie la Varşovia”, potrivit informaţiilor furnizate de Adunarea Naţională.

Marine Le Pen, candidată la alegerile prezidenţiale din Franţa din aprilie anul viitor, a afirmat că se va „întâlni cu cele 14 partide semnatare ale unei declaraţii comune în iulie 2021, care face apel la o mare alianţa în Parlamentul European”.

Liderul Ligii italiene, Matteo Salvini, nu va fi prezent la întâlnirea de la Varşovia, potrivit purtătorului său de cuvânt. Dar „Liga continuă să lucreze” la o alternativă la stânga în Italia şi Europa, conform Agerpres.

Printre semnatarii declaraţiei din iulie s-au numărat Marine Le Pen, Matteo Salvini, premierul ungar şi liderul Fidesz Viktor Orban, liderul partidului polonez Dreptate şi Justiţie Jaroslaw Kaczynski, liderul Vox din Spania Santiago Abascal şi lidera Fratelli d’Italia (partid neo-fascist) Georgia Meloni.

Vor o reformă profundă la nivelul Uniunii Europene

Aceste partide nu fac parte din aceleaşi grupuri în Parlamentul European. Adunarea Naţională şi Liga aparţin grupului Identitate şi Democraţie, în timp ce Dreptate şi Justiţie, Vox şi Fratelli d’Italia sunt în grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni. Fidesz, care a părăsit în martie grupul Partidului Popular European, este în căutare de parteneri.

Aceste partide au subliniat în declaraţia din iulie necesitatea unei reforme profunde a UE, exprimându-şi temerea în legătură cu crearea unui superstat european.

După această declaraţie, Marine Le Pen a fost primită în ziua de 27 octombrie de Viktor Orban la Budapesta. Cei doi oficiali au denunţat cu această ocazie înrobirea UE şi pericolul valurilor migratorii.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.