Robert Thompson si Jon Venables aveau 10 ani, fiecare, cand l-au ucis pe James Bulger, in varsta de doi ani. Totul s-a intamplat in anul 1993. Cei doi l-au rapit pe james in timp ce acesta era cu mama sa la cumparaturi in mall si l-au dus la 2,5 km de Liverpool. Dupa ce l-au abuzat sexul, Robert si Jon l-au lovit pe copil pana a decedat si i-au lasat trupul neinsufletit pe calea ferata pentru ca acesta sa fie sfasaiat de trenul care urma sa treaca pe acolo.

Sursă foto:www.dailystar.co.uk

Inițial, ucigașii au fost condamnați la închisoare pe viață pentru omor deosebit de grav, fiind cele mai tinere persoane condamnate din istoria Angliei. Lucrurile s-au schimbat apoi. Ei au fost închiși până la 18 ani într-un spital de psihiatrie. La împlinirea vârstei de majorat, li s-au schimbat identitățile și au fost eliberați condiționat.

Jon Venables, iubire din spatele gratiilor…

Jon Venables a fost încarcerat din nou acum, la 35 de ani – după ce a stat până la 18 ani într-un spital de psihiatrie, fiind eliberat și apoi încarcerat din nou- după ce în urma unei investigații au fost descoperite în casa lui fotografii indecente cu copii. Potrivit unei surse, Jon Venables, supranumit li Diavolul, are o iubită secretă care nu pare să fie speriată de bărbatului deși știe exact ce atrocități a comis acesta, potrivit www.dailystar.co.uk.

Cine este Jon Venables, monstrul care îngrozit o lume întreagă

Jon Venables nu a rezistat prea mulți ani fără să facă probleme.  În 2009 s-a trezit monstrul din el. A început să fie interesat de pornografia infantilă și în calculatorul lui au fost găsite zeci de fotografii cu copii in ipostaze indecente pe care le-a transmis prin internet si altor persoane. Pe când avea 27 de ani s-a intors în închisoare. Trei ani mai târziu a fost eliberat.

O femeie, fericită să iasă cu Diavolul…

”Este cam singura femeie din lume fericită să iasă cu Diavolul…”, au mărturisit uimiți oficiali ai închisorii.

Totul s-a întâmplat în februarie 1993, James Bulger, în vârstă de 2 ani, era dus la mall de către mama sa. A durat doar câteva secunde până când cel mic a  dispărut de lângă ea. Toate eforturile de a-l găsi pe James au fost în zadar, căci el a fost răpit de doi copii care aveau la acea vreme doar 10 ani. Aceștia l-au luat pur și simplu de mână și l-au dus într-un canal de la marginea orașului. Ce s-a întâmplat acolo întrece orice imaginație.

Momentul în care cel mic dispare pe holurile mallului alături de cei doi străini este surprins de camerele de filmat.Detaliile întâmplării, date publicității, i-au făcut pe părinți, la acel moment, să se întrebe dacă într-adevăr copiii lor au fost în stare de așa ceva.

Copiii s-au plimbat prin Liverpool pe o distranță de 4 kilometri, ținându-l pe cel mic de mână, care plângea și avea răni pe față. Nimeni nu a reacționat. Toți trecătorii credeau că cel mic este rudă cu răpitorii.

Corpul neînsuflețit al copilului de 2 ani fost găsit la 2 zile după dispariție într-un canal din Liverpool, în apropierea unei căi ferate. Acolo, James a fost torturat așa cum numai o minte diabolică o poate face. La final, ucigașii l-au pus pe micuț pe șinele de tren, în speranța că un tren îl va lovi și totul va părea un accident. Ceea ce s-a și întâmplat, însă în urma autopsiei, s-a descoperit că James s-a stins înainte ca trenul să treacă peste el.