Evenimentul Zilei > Politica > Întâlnire de taină Victor Ponta- Patriarhul Daniel, intermediată de Mugur Isărescu
Întâlnire de taină Victor Ponta- Patriarhul Daniel, intermediată de Mugur Isărescu

Întâlnire de taină Victor Ponta- Patriarhul Daniel, intermediată de Mugur Isărescu

Premierul Victor Ponta a avut astăzi după amiază o întâlnire cu PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, au declarat ”Evenimentului zilei” surse BOR.

La această întrevedere, care a avut loc în debutul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, dar care nu a avut caracter public, au participat și Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale, vicepremierii Liviu Dragnea (ministrul Administrației și Dezvoltării Regionale), Gabriel Oprea (ministrul Afacerilor Interne) și Daniel Constantin (ministrul Agriculturii).

Potrivit surselor citate, principalul subiect abordat în cadrul discuțiilor a fost finanțarea construirii Catedralei Mântuirii Neamului, care, în ultima vreme, nu a mai beneficiat de alocarea unor sume de la buget. Discuțiile s-ar fi axat și pe absorbția fondurilor europene, proces care să-i implice și pe preoți, dar și asupra subvențiilor pe care lăcașele de cult care au în proprietate terenuri agricole le primesc în baza Politicii Agricole Comune (PAC) a Uniunii Europene

Sursele citate ne-au precizat că această întâlnire a fost intermediată de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Premierul Victor Ponta a confirmat, pentru Hotnews.ro, faptul că s-a întâlnit cu Patriarhul BOR. Întrebat despre motivul vizitei, Ponta a răspuns: ”Pentru binecuvîntare”.