Evenimentul Zilei > Social > Întâlnire de GRADUL ZERO. Ce au pus la cale PRIMARUL CAPITALEI şi MINISTRUL APĂRĂRII NAŢIONALE. Este în joc SOARTA BUCUREŞTENILOR
Întâlnire de GRADUL ZERO. Ce au pus la cale PRIMARUL CAPITALEI şi MINISTRUL APĂRĂRII NAŢIONALE. Este în joc SOARTA BUCUREŞTENILOR

Întâlnire de GRADUL ZERO. Ce au pus la cale PRIMARUL CAPITALEI şi MINISTRUL APĂRĂRII NAŢIONALE. Este în joc SOARTA BUCUREŞTENILOR

La întâlnirea cu Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, Gabriela Firea, primarul Bucureştiului, a discutat despre problemel cu impact sociale, care printr-o bună colaborare între cele două autorităţi, pot îmbunătăţi calitatea vieţii bucureştenilor

Astfel, printre temele abordate s-a numărat proiectul complexului social multifuncţional  pentru pensionari şi pentru veteranii de război şi cadrele militare în rezervă din Sectorul 4 al Bucureştiului, precum şi transferarea unei suprafeţe de teren de 56 mp, situat în Bd. Timişoara,  pe care este amplasat "Monumentul Eroilor căzuţi în teatrele de operaţii şi pe teritoriul României”, din administrarea Municipiului Bucureşti, în administrarea MapN, astfel încât Ministerul Apărării Naţionale să poată executa o serie de lucrări de amenajare a monumentului.

„Voi promova aceste iniţiative în şedinţa de Consiliu General din luna octombrie şi vă asigur de întreaga disponibilitate a autorităţii locale în ceea ce priveşte realizarea acestor proiecte”, a declarat Gabriela Firea. Edilul şef a dispus totodată înfiinţarea unui grup de lucru la nivelul Primăriei Capitalei, care să elaboreze documentaţiile necesare, astfel încât aceste iniţiative să poată fi supuse votului consilierilor generali. 

În ceea ce priveşte Monumentul ostaşului necunoscut, din parcul Carol,  Primarul General a declarat că va solicita ALPAB să efectueze toate acţiunile de reabilitare necesare din zona de protecţie a monumentului astfel încât aceasta să fie adusă la starea iniţială.

Totodată, s-a mai discutat despre un imobil din sectorul 5, de pe şos. Sălaj, aflat în administrarea primariei sectorului 5, unde locuiesc atât cazuri sociale cât şi angajaţi sau foşti angajaţi ai MApN. Având în vedere că situaţia locatarilor din acest imobil este incertă, s-a decis formarea unei comisii formată atât din inspectori de la Poliţia locală sector 5 cât şi Poliţia locală a Municipiului Bucureşti, pentru a identifica toate persoanele care locuiesc în acest imobil, ulterior analizându-se fiecare caz în parte. În momentul preluării imobilului de către primăria sectorului 5, marea majoritate a apartamentelor erau ocupate de angajaţi MApN, iar acum de doar 10% – 15% dintre aceştia.

Un alt subiect abordat în cadrul întrevederii a fost cel referitor la situaţia terenului din strada Dimitrie Pompei nr. 4, în suprafaţă de 4 ha, pe care Guvernul României, la cererea CGMB, l-a transferat anul trecut din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Apărării, în domeniul public al Municipiului Bucureşti. Pe acest teren, Primăria sectorului 2 ar fi trebuit să edifice ansambluri de locuinţe. Acest teren nu a fost însă transferat în termenul prevăzut de hotărârea de guvern, cei doi oficiali stabilind crearea unei echipe mixte de specialişti care să analizeze această situaţie şi să stabileasca clar un nou termen pentru predarea terenului.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: