Evenimentul Zilei > Actualitate > Insula iubirii fără LIMITE: Bărbaţii îşi schimbă soţiile între ei când vor| GALERIE FOTO
Insula iubirii fără LIMITE: Bărbaţii îşi schimbă soţiile între ei când vor| GALERIE FOTO

Insula iubirii fără LIMITE: Bărbaţii îşi schimbă soţiile între ei când vor| GALERIE FOTO

Insulele Trobriand fac parte din Papua Noua Guinee. Locuitorii de aici au o atitudine foarte relaxată în privinţa sexului şi încurajează relaţiile în afara căsătoriei.

Ei nu au însă aceeaşi părere despre străini, considerând urâtă pielea albă.

Oamenii din Insulele Trobriand cred că bebeluşii sunt un lucru magic, fără nicio legătură cu sexul sau cu sarcina. Printre obiceiurile tribului se mai numără şi folosirea frunzelor pe post de bancnote pentru diferite tranzacţii.

Oamenii au o concepţie foarte permisivă despre relaţiile sexuale- înainte şi după căsătorie. Fetele învaţă foarte devreme despre contracepţie, iar virginitatea nu are absolut nicio valoare.

"Dacă o tânără rămâne însărcinată, părinţii ei păstrează copilul deoarece tradiţia spune că bărbaţii doar pregătesc femeia pentru sarcină. Adevăratul tată este Baloma sau un spirit", a explicat fotograful Eric Lafforgue, care a realizat o serie de imagini cu aceşti oameni.

Deşi numărul celor care merg la şcoală este în continuă creştere, atitudinea faţă de sex rămâne neschimbată.

Din păcate, acest comportament libertin îi face pe oameni vulnerabili în faţa unor boli grave cu transmitere sexuală, precum SIDA, pe care localnicii o numesc "boala fără leac". Nici chiar această ameninţare nu i-a făcut pe localnici să renunţe la stilul lor de viaţă.

Insula a fost descoperită în anul 1793 şi a fost denumită după un locotenent francez.