Editura Evenimentul si Capital

Instrumentul la raport | Viața la Curte

Eliza Ene-Corbeanu
Autor: | | 0 Comentarii | 2155 Vizualizari

Să tot fie trecut de miezul zilei. În graba cu care am plecat dimineață, n-am realizat că timpul va deveni de nemăsurat.

E una din zilele alea în care te gândești clar că Dumnezeu nu te iubește: cum să fii numarul 37 pe o listă de 39 de dosare? Cum?

Nici măcar satisfacția de a mă bucura de răul celor care așteaptă după mine (numarul 38 și 39) nu mi se îngăduie – au fost primele dosare amânate încă la prima oră!

Judecătoarea este la marginea dintre isterie și leșin. Trebuie să pară atentă la tot ce mișca și, din când în când, să mai și clipească pentru a da impresia că ia decizii după ce chibzuie.

Curg valuri de arestați: în sala fără ferestre, singurul miros ce ne supără cu adevărat este cel al gazelor de eșapament de la dubele penitenciarelor care aterizează mai ceva ca în vremea războiului. Intră ofițerii de la trupele speciale cu un grup de 10 bărbați, apartenenți ai unei etnii care sigur nu a beneficiat de cursuri de calificare pe bani europeni, judecând după lejeritatea cu care bagă și scot cuvintele în gura mare.

Din cei zece inculpați, nouă sunt urmașii celui care cu mândrie conduce grupul și poartă rangul de tată. Niciunul dintre copii nu se așează până ce tatal nu termină ce are de spus. Doar că pater familias, șucărit nevoie mare că e treaz de la cinci dimineața și a pierdut toate mesele, nu-și pune lacăt gurii. Ne zice de lege, de morții ei, de ăia vii care o să plătească, de judecătoarea care abia se zărește de după maldărul de dosare. Și ne înjură cu vorbe grele, multe dintre ele total necunoscute obrazurilor fine. Președinta pare, însă, că le pricepe pe toate și precipitată deschide codul. Îi tremură degetele, iar buza de jos ar vrea să rostească ceva, dar frica și rușinea nu o lasă. În vacarmul din sală, printre sudalme, articole, amenzi și amenințări, lumea pare resuscitată. Se văd discret blițuri de telefoane încercând să capteze filmulețe ce vor deveni virale.

Într-un final, tatăl realizează că a fost amendat și își îndeamnă plozii la nesupunere :

„- …ne ridicăm și ieșim afară!!! Să mor io, iar amendă! S-o plătească cârnatul ăsta cu mască! Coloborați-o, doamna și cu alelalte trei ale lui băieții mei, că platim pe familie“. Din nou cuvinte ce înroșesc hârtia, urmate de încercarea de a forța ieșirea. Președinta a căzut în plasă și începe să-i facă educație juridică :

LIVE VIDEO Romania-Franta SE JOACA ACUM! Pentru SEMIFINALE EURO U21

Pagina 1 din 2


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI