Evenimentul Zilei > Social > Institutul Cantacuzino are o șansă. De unde au fost găsiți bani pentru finanțare
Institutul Cantacuzino are o șansă. De unde au fost găsiți bani pentru finanțare

Institutul Cantacuzino are o șansă. De unde au fost găsiți bani pentru finanțare

Rețeta folosită de România pentru a relansa Institutul Cantacuzino. Declarațiile au fost făcute de ministrul apărării Nicolae Ciucă la ceremonia organizată cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la fondarea instituției

Ministrul Apărării Naţionale Nicolae Ciucă, a completate că în ceea ce priveşte relansarea activităţii institutului, cea mai dificilă etapă a fost cea a refacerii schemei de personal: „Am reuşit, într-o scurtă perioadă să oprim declinul institutului şi să ne ocupăm de identificarea metodelor prin care să relansăm dezvoltarea sa, pentru a relua activităţile de cercetare şi de realizare a produselor pentru care acesta era renumit.”

Cu ocazia centenarului, preşedintele Românie, Klaus Iohannis, a decorat Institutul Cantacuzino cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Mare Ofiţer. „Înalta distincţie pe care aţi acordat-o ne onorează, dar ne şi motivează să continuăm şi să ducem la bun sfârşit ceea ce am început, să transformăm Cantacuzino într-o poveste de succes pentru români.

Le vom acorda tot sprijinul financiar şi decizional pentru a relua, în perioada următoare, producţia de vaccin tetanic şi gripal, dar şi a mult-aşteptatului Polidin”, a subliniat Nicolae Ciucă.

Institutul Cantacuzino a fost înfiinţat la data de 1 aprilie 1921, prin Înaltul Decret emis de Regele Ferdinand I. La acea vreme avea altă denumire: Institutul de Seruri şi Vaccinuri Dr. I. Cantacuzino.

Nicolae Ciucă

Rețeta folosită de România pentru a relansa Institutul Cantacuzino?

„Onorăm astăzi activitatea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino, care, la 100 de ani de la înfiinţare, rămâne un înalt reper al cercetării medicale româneşti. Renumele de care beneficiază Institutul Cantacuzino, profesionalismul dumneavoastră, al celor care vă desfăşuraţi activitatea aici, vă responsabilizează şi vă conferă un rol esenţial în consolidarea încrederii cetăţenilor în vaccinare.

În semn de recunoaştere a valorii colectivului dumneavoastră de specialişti de elită ai medicinei româneşti şi a contribuţiei Institutului Cantacuzino la dezvoltarea cercetării ştiinţifice medicale, astăzi, la aniversarea a 100 de ani de la înfiinţare, am decorat această prestigioasă instituţie cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Mare Ofiţer.

Prin calitatea rezultatelor obţinute, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino a intrat în circuitul mondial al marilor centre de cercetare, o performanţă pentru care vă felicit”, a spus Iohannis la ceremonia organizată cu prilejul aniversării institutului.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: