Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, la Timişoara, construcţia unui spital regional de urgenţă şi transformarea clădirii abandonate a spitalului municipal în institut oncologic.
Prioritatea numărul unu a ministrului, la Timişoara, este transformarea spitalului de pe Calea Torontalului în viitor institut oncologic. Acesta a declarat că trebuie semnat urgent un protocol prin care municipalitatea să predea imobilul, pentru a se demara investiţiile.
Construit pentru a deveni noul spital municipal, clădirea spitalului cu o capacitate de 300 de paturi, a început în 1994 şi nu a mai fost finalizată. "Am rugat primăria şi DSP Timiş să urgenteze finalizarea şi semnarea protocolului de preluare a clădirii. Am alocat deja 1,1 milioane de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar, pentru că în mod cert mai sunt lucruri care trebuiesc schimbate. E vorba aici, inclusiv de amenajarea radioterapiei", a declarat ministrul Sănătăţii.
Acesta a mai precizat că realizarea Institutului Oncologic de la Timişoara este a doua prioritate naţională anul acesta. "După Iaşi, institutul timişorean va fi a doua prioritate pe oncologie. Institutul se va finaliza cu finanţare de la bugetul de stat", a mai spus Cseke.
Planurile ministrului Sănătăţii la Timişoara nu se încheie aici: în apropiere de viitorul institut oncologic va fi construit un spital regional de urgenţă. "Acesta va fi un parteneriat public – privat, în care statul va da terenul, iar investitorul se va ocupa de construcţie şi dotare. Noul Spital Regional de Urgenţă Timişoara va funcţiona în reţeaua publică cu finanţare prin CAS", a declarat ministrul Sănătăţii.
De asemenea, anul acesta, Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean din Timişoara va deveni unitate sanitară clasa I, cea mai înaltă posibilă.