Inspectorii de la Fisc se plâng că au salarii mici. Ce mărire de salariu cer şi cum ameninţă Guvernul
Editura Evenimentul si Capital

Inspectorii de la Fisc se plâng că au salarii mici. Ce mărire de salariu cer şi cum ameninţă Guvernul

Autor: | | 1 Comentarii | 269 Vizualizari

Salariaţii Direcţiilor de taxe şi impozite din cadrul primăriilor din sectoarele 2, 3, 4 şi 6 din Bucureşti, dar şi cei din Primăria Ploieşti au oprit lucrul, luni dimineaţa, în solidaritate cu salariaţii din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), protestând faţă de propunerile din proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice.

Potrivit unui comunicat al Sindicatului Forum, afiliat Cartel Alfa, salariaţii solicită asigurarea păstrării în plată a salariilor avute la data intrării în vigoare a noii legi, dacă acestea sunt mai mari decât cele stabilite conform noilor dispoziţii, dar şi respectarea principiului 'plata egală pentru muncă egală' pentru cei care desfăşoară aceeaşi activitate şi acelaşi volum de muncă. Ei vor salarii egale pentru toţi salariaţii din instituţiile fiscale care administrează creanţele bugetare indiferent de subordonare, centrală sau locală, activitatea fiind la fel de solicitantă şi complexă, desfăşurată în baza aceleiaşi legislaţii fiscale.

"Nemulțumirile sindicatelor sunt legate de legea salarizãrii. Am avut deja discuții cu liderii de sindicat. Le-am ascultat revendicãrile. Am depus la Guvern propunerile de modificare a legii, în sensul eliminarii discrepanțelor si al menținerii sporului de 15%. În mod onest și deschis suntem în dialog permanent cu aceștia. Le solicit și pe aceasta cale sã își reia lucrul și îi asigur cã în calitatea mea de președinte voi face demersurile necesare pentru ca nemulțumirile lor sã fie auzite si sã gãsim soluții în vederea bunei functionãri a activitãții instituției", a declarat dl Bogdan Nicolae Stan, președintele ANAF.

De asemenea, salariaţii vor un tratament nediscriminatoriu şi transparent pentru toţi bugetarii, fără excluderea salariaţilor din administraţia publică locală din grilele de salarizare. Prin noua reglementare se exclud practic salariaţii din administraţia publică locală din marea familie a bugetarilor, ei devin ,, nişte zilieri' la dispoziţia primarilor.

Potrivit sursei citate, este necesară constituirea unei noi familii ocupaţionale, ale cărei atribuţii sunt specifice şi distincte privind colectarea şi constituirea veniturilor bugetare, familia ocupaţională financiar-fiscală, administrare venituri bugetare.

Nu în ultimul rând, angajaţii Direcţiilor de taxe şi impozite vor un dialog social real, prin acceptarea amendamentelor pertinente propuse de federaţiile reprezentative şi respectarea deciziilor Curţii Constituţionale prin care se constată încălcări ale drepturilor lucrătorilor şi transpunerea lor în practică şi legislaţie.

Angajaţii din Finanţe au declanşat luni dimineaţa un protest spontan la nivel întregii ţări, aceştia fiind nemulţumiţi de proiectul Legii salarizării bugetare, care prevede scăderi salariale de până la 20% din salariul actual în acest sector.

Protestul a început la Direcţia Finanţe Bucureşti dar de la ora 10:30 cei aproximatuiv 500 de protestatari au plecat în marş către Ministerul Finanţelor Publice.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria:

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate