Dacă bancnotele nu sunt introduse în casa de marcat, ci sunt depozitate separat, sau dacă cineva vine să colecteze banii negri, atunci vor descinde şi inspectorii în uniformă.

“Ne vom baza în continuare pe analizele de risc, dar vom dubla aceste analize cu constatări incognito din teren. Sunt localuri în care banii nefiscalizaţi sunt păstraţi în anumite locuri sau localuri în care periodic trece cineva şi colectează banii la negru. Aşa încât vom trimite un inspector în civil care va observa aceste proceduri ilegale, pentru a creşte acurateţea în selectarea contribuabililor, a perioadelor în care sunt efectuate verificările, precum şi pentru prioritizarea acţiunilor noastre”, au declarat pentru HotNews surse din Antifraudă.

Fiscul ar putea avea nevoie şi de ponturi, pentru că inspectorii antifraudă deghizaţi în clienţi nu vor putea aştepta la nesfârşit într-un restaurant sosirea celor care se ocupă de strângerea banilor din evaziune, transmite digi24.

Inspectorilor sub acoperire le va fi cel mai simplu să verifice dacă o afacere eliberează bon fiscal şi dacă suma de pe bon este preţul real. De obicei este, deoarece bonurile oferite clienţilor au inscripţionate sumele corece, în vreme ce rola prezentată Fiscului are sume mai mici. Este o contabilitate dublă, realizată cu ajutorul unor softuri, iar ANAF încearcă să combată şi această practică.

În urma controalelor de anul acesta, inspectorii antifraudă au făcut peste 400 de sesizări penale pentru fapte de evaziune de peste 420 de milioane de euro, din care 60% este evaziune cu TVA.

Te-ar putea interesa și: