Înşelătorie TOTALĂ! Italia la ora fascismului „light”. M5S şi La Lega se unesc pentru a conduce Italia
Editura Evenimentul si Capital

Înşelătorie TOTALĂ! Italia la ora fascismului „light”. M5S şi La Lega se unesc pentru a conduce Italia

Beppe Grillo - Wikipedia
Autor: | | 1 Comentarii | 1134 Vizualizari

Nici de dreapta, nici de stânga, Mişcarea 5 Stele (M5S), victorioasă în alegeri cu o treime din voturi, a concluzionat un acord cu Lega Nord pentru a guverna Italia. Partidul captează totul a crescut pe teritoriul luptei împotriva austerităţii şi a corupţiei, atrăgând către el dezamăgiţii unei caste politice care s-a străduit în aceşti ultimi 30 de ani să transforme chestiunile publice în bunăvoinţă.

M5S şi-a ascuns identitatea înapoia nasului de clown al fondatorului său, umoristul şi bloggerul Beppe Grillo cu discursuri din perioada înfloritoare a fascismului. Această coaliţie cu Lega, clarifică lucrurile. Culoarea sa ''verde palid'', devine ''gri verde''. Grillo, care se erijează ca pavăză împotriva extremei drepte, a devenit de fapt rampa sa de lansare, notează editorialistul Vincent Deoris.

Analiştii spun că este o înşelătoria totală

Cele două partide sunt încarnarea populismului şi antiliberalismului. Ei sunt euroscpetici. În Europa, M5S este ca UKIP (United Kingdom Independence Party) şi Liga Frontul Naţional francez, de extremă dreapta. Ei văd cu ochi buni Ungaria lui Orban şi Rusia lui Putin. Grillo a propus returnarea celor care cer azil, în ţările de origine folosind curse ale companiilor low cost. De asemenea ei doresc scăderea vârstei de pensionare.

După Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Austria, Regatul Unit, a venit rândul Italiei, una dintre marile Ţări ale Uniunii, să se scufunde în neantul politic. Neîncrederea M5S şi a Ligii faţă de zona euro şi dispreţul pentru disciplina financiară europeană fac ca să ne temem de ce poate fi mai rău. Rata dobânzii la datoria publică italiană ar putea creşte, iar BCE va fi reticentă să sprijine ţara. Cu un impact toxic asupra pieţelor.

Construite pe zgomotul de fond anti-sistem, ele sunt răspunsul populist la o clasă politică care a devenit lentă, nepotistă şi care s-a îndepărtat de electorat. Riscul de a vedea astfel de alianţe există oriunde altundeva, de curând chiar în Belgia.

Lumea politică va trebui să se reînnoiască, să atragă noi energii, să creeze noi mişcări, să creadă şi să vină cu proiecte, dacă vrea să se salveze. Şi să salveze Europa.

De subliniat faptul că că există cel puțin două tipuri de fascismul: mișcarea și regimul. Cu siguranță, M5S are mai multe puncte în comun, deocamdată cu primul și nu cu cel de-al doilea. De ce s-a ajuns la această concluzie? M5S a fost mai întâi o mişcare cu puncte de vedere rebele antisistem care a prins la tineret, apoi a devenit partid...

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate