Evenimentul Zilei > Social > Cum sunt înșelați cei mai creduli români: „La noapte se schimbă banii și am pile la o bancă!”
Cum sunt înșelați cei mai creduli români: „La noapte se schimbă banii și am pile la o bancă!”

Cum sunt înșelați cei mai creduli români: „La noapte se schimbă banii și am pile la o bancă!”

Cei mai naiv români se găsesc, pare-se, în Caraș-Severin, unde sunt înșelați pe bandă rulantă cu povești care nu mai prind în alte colțuri ale țării. Numai în ultimele două săptămâni, pagubele se ridică la aproape 100.000 de lei, fiind vorba de bani și aur

Cărășenii de modă veche sunt înstăriți și strângători. Bănățenii autentici au pus „la saltea” bani pentru „zile negre”, iar sumele sunt incredibil de mari. Ei au devenit ținta șarlatanilor. Anul trecut, numeroși cărășeni în etate au fost păcăliți prin metoda „Accidentul”. Numai într-o zi, un individ a primit 10.000 de lei și 3.000 de euro de la o familie, însă a făcut mult mai multe victime.

În timp ce în alte zone nimeni nu mai credea povestea cu „Accidentul”, în Caraș-Severin a mers. Cum toată vara infractorii au făcut bani mințind astfel, acum au schimbat placa și sperie bătrânii că se schimbă banii peste noapte și că vor rămâne cu averea de nefolosit.

Strategie

Hoții s-au prins că bănățenii sunt oameni strângători, așa că își aleg victime sigure. Individul care a furat 13.800 de lei şi zece galbeni de la un bărbat din Caransebeș a fost identificat și e căutat, în timp ce un complice, care i-a furat unui alt bătrân din Cornea suma de 80.000 de lei, a fost prins. Faptele au avut loc zilele trecute.

Pe 25 ianuarie, moșul de 80 de ani din Cornea s-a plans polițiștilor din stațiunea Băile Herculane că, în acea zi, cu puțin înaintea prânzului, a primit vizita unui tânăr cu care s-a împrietenit imediat şi care l-a convins că, în noaptea respectivă, se vor schimba banii, dar că îl poate ajuta, întrucât are relații la o bancă.

Omul l-a invitat în casă și i-a arătat banii pe care-i avea. Individul a verificat bancnotele şi a pus deoparte câteva din ele, care chipurile nu ar fi trebuit schimbate. Apoi, profitând de un moment de neatenție din partea gazdei, a furat 77.510 lei, 250 euro și 100 de dolari și a fugit. Tânărul a fost descoperit a doua zi, acasă, în Hunedoara, și a fost arestat preventiv.

Același scenariu

Oamenii legii continuă cercetările penale pentru înşelăciune și în cazul pensionarului din Caransebeș care a rămas fără bani și gologanii de aur, existând indicii cum că fapta ar fi fost comisă de un bărbat de 63 de ani, tot din Hunedoara. Victima, în vârstă de 79 de ani, a rămas fără economiile de-o viaţă, după fix același scenariu: bărbatul de 63 de ani s-a împrietenit cu el, l-a convins că urmează să se schimbe banii, dar că îl poate ajuta, întrucât a fost director la o bancă, şi i-a furat 13.800 lei şi 10 galbeni.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: