Editura Evenimentul si Capital

Inițiativă fără precedent în BOR. Mitropolitul Banatului sprijină modificarea Constituției. „Familia să fie formată dintr-un bărbat și o femeie”

IPS Ioan Selejan, un bărbat curajos: la începutul lui 1999 a intermediat „Pacea de la Cozia”, care a pus capăt celei de-a V-a Mineriade FOTO: AGERPRES
Autor: | | 12 Comentarii | 1504 Vizualizari

Predica din prima zi de Crăciun a Mitropolitului Banatului, ținută în Catedrala din Timișoara, a cerut sprijin pentru o inițiativă civică, lansată de curând, de modificare a Constituției.

Potrivit unui proiect inițiat de „Coaliția pentru Familie”, în legea fundamentală, Căsătoria trebuie definită ca uniunea dintr-un bărbat și o femeie, ca reacție la faptul că tot mai multe state europene recunosc familiile formate din persoane de același sex.

„Este o inițiativă civică pe care frații noștri care iubesc familia creștină ar dori să le-o prezinte celor care conduc destinele acestui neam și să scrie acolo în Constituție că familia creștină are la bază codul familiei din Sfânta Scriptură – familia este tocmită după rânduiala lui Dumnezeu – bărbat și femeie”, le-a spus IPS Ioan Selejan numeroșilor credincioși prezenți la slujbă. „De aceea, dacă veți găsi tineri studenți care or să vă roage să semnați, vă îndemn cu încredere, pentru că, dacă nu mă înșel, nu știu dacă nu săptămâna trecută, Grecia a fost îngenuncheată în sensul acesta. Suntem un popor cu mult mai mulți credincioși și de aceea să-l rugăm pe Dumnezeu să păzească familia binecuvântată în fața sfântului altar al neamului nostru.”

Mitropolitul a făcut referire la faptul că, în ajunul Crăciunului, guvernul Alexis Tsipras a impus Greciei, o țară profund ortodoxă, parteneriatele civile între homosexuali.

Valul gay

În UE, asemenea parteneriate civile sunt legale în 21 din cele 28 de țări, iar căsătoriile homosexuale, în 12 țări. Și în Statele Unite, Curtea Supremă a legalizat căsătoriile între persoane de același sex în luna iunie a acestui an, interzicând dreptul statelor componente ale SUA de a decide singure.

Recent, Senatul de la București a respins proiectul de legalizare a parteneriatelor civile, după ce, în primăvară, același lucru îl făcuse și Camera Deputaților. Ambasadoarea Olandei nu a avut nici o reținere de a critica public decizia Parlamentului.

Patriarhia nu a avut până acum nici o reacție la inițiativa Mitropolitului Banatului. Nici alți ierarhi.

E nevoie de 500.000 de semnături în 6 luni

La sfârșitul lui noiembrie a fost publicat în Monitorul Oficial un proiect de modificare a Constituției, definind Căsătoria drept uniune liber consimțită între un bărbat și o femeie. Pentru ca revizuirea constituțională să aibă succes, inițiatorii trebuie să strângă minimum 500.000 de semnături, în termen de 6 luni, de la cetățeni cu drept de vot, împărțiți în minimum jumătate din județele țării, cel puțin câte 20.000 de semnături de fiecare județ. Din comitetul de inițiativă fac parte, între alții: artiștii Tudor Sișu și Vlad Miriță, filozoful Sorin Lavric, doctorul Pavel Chirilă sau părintele Constantin Necula, consilier al Mitropolitului Ardealului.

Elena Udrea, decizie BOMBA in Costa Rica! Iubitul ei a dezvaluit ce a decis sa faca. Nimeni nu se mai astepta

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI