Inimăroiu: „Priveşte, sectorul 4 înfloreşte!“

La câteva zile de la lansarea broşurii „Plan Urbanistic Integrat“, edilul sectorului 4, Adrian Inimăroiu, a reuşit să-i surprindă pe cei care lucrează în domeniul urbanismului.

Conceptul promovat nu există în limbajul de specialitate, dar, aşa cum susţine edilul, a fost inventat încă din 2006 „într-un incubator al administraţiei locale şi poate reaprinde speranţa unei vieţi mai bune în casele bucureş enilor“. Broşura are 160 de pagini şi a fost împărţită locuitorilor din sectorul 4.

Legea nr. 350/2001, privind amenajarea teritoriului şi urbanismul nu face nicio referire la conceptul de Plan Urbanistic Integrat.

„În lege sunt definiţi clar termeni ca PUZ (Plan Urbanistic Zonal), PUD (Plan Urbanistic de Detaliu) şi PUG (Plan Urbanistic General), ceea ce a scos administraţia sectorului 4 este total aberant“, a susţinut un specialist în urbanism din Capitală, care a dorit să-şi păstreze anonimatul. Cum s-a născut „PUI“-ul în sectorul 4 Şi, pentru că nu există un astfel de concept, primarul Adrian Inimăroiu recunoaşte în prefaţa broşurii, chiar şi voalat, că l-a inventat, dar că îşi asumă toţi laurii pentru reuşita lui.

„Acest concept (Plan Urbanistic Integrat) pe care l-am lansat în 2006, a trecut prin mai multe etape intermediare pentru a atinge performanţa de realizare unitară a proiectului şi a ajuns acum, în anul 2008, la ultima şi cea mai importantă fază, implementarea lui în sector. Roadele acestui efort îndelungat se vor vedea în curând (...).

Sub sintagma „Priveşte, sectorul 4 înfloreşte“, Inimăroiu continuă în broşură: „Personal am iniţiat şi integrat cele peste 1.350 de proiecte componente. (...) Vă spun din proprie experienţă că este nevoie de o muncă titanică, de multă concentrare şi de perseverenţă...“.

Edilul sectorului 4 a refuzat să vorbească cu presa. Unul dintre consilierii acestuia a afirmat că primarul se află într-o şedinţă. Cifrele susţin altă realitate Realitatea din broşură este opusă celei din teren. Deşi Inimăroiu susţine că a decis ca investiţiile în sectorul 4 „să fie direcţionate mai degrabă spre lucrările de anvergură şi de interes major, decât spre lucrări de imagine“, analizele bugetului pe 2006 nu sunt însă în favoarea acestuia. Dintr-un buget total de aproape 334 de milioane de lei, în lipsă de proiecte, administraţia nu a reuşit să cheltuiască decât 75% din acesta, înregistrând un excedent bugetar de aproape 75 de milioane de lei. Ultimul loc la învăţământ Chiar şi aşa, sumele alocate pentru infrastructura de care tot pomeneşte edilul nu au fost mari - 7,5 milioane dezvoltare publică (energie termică, iluminat, locuinţ e, domeniu public, alimentă ri cu apă), 24 de milioane, cu 14 milioane mai mult decât sectorul 5, bani alocaţi pentru transporturi, unde sunt incluse asfaltările şi amenajarea de parcări de reşedinţă şi 30 de milioane pentru salubrizare.

Cei mai mulţi bani au fost alocaţi pentru învăţământ, 108 milioane, dar chiar şi aşa sectorul 4 s-a clasat pe ultimul loc din cele 6 sectoare la investiţii în acest domeniu.