Evenimentul Zilei > Actualitate > Rămâi mut: Îngropată în datorii, TVR îi dă 380.000 de lei lui Sergiu Nicolaescu pentru un film. DEZBATERE: vă veţi duce să-l vedeţi?
Rămâi mut: Îngropată în datorii, TVR îi dă 380.000 de lei lui Sergiu Nicolaescu pentru un film. DEZBATERE: vă veţi duce să-l vedeţi?

Rămâi mut: Îngropată în datorii, TVR îi dă 380.000 de lei lui Sergiu Nicolaescu pentru un film. DEZBATERE: vă veţi duce să-l vedeţi?

În timp ce televiziunea publică e în colaps din cauza datoriilor, TVR a aprobat două finanţări de filme artistice, dintre care unul regizat de Sergiu Nicolaescu. Mai mult, guvernul a tăiat din fondurile SRTv 1,9 milioane lei pe motiv de fonduri neutilizate.

TVR a găsit surse nebănuite de finanţare. După ce săptămâna trecută, la rectificarea bugetară, Guvernul a tăiat din fondurile SRTv 1,9 milioane lei pe motiv de fonduri neutilizate, bani destinaţi investiţiilor, ieri, în şedinţa Consiliului de Administraţie, Claudiu Săftoiu a propus spre aprobare două finanţări de filme artistice, din care unul regizat de Sergiu Nicolaescu.

Producţiei, ce aparţine preşedintelui Comisiei de Cultură de la Senat, i s-au alocat 380.000 lei. Surse din TVR au dezvăluit că este vorba despre "Trenul morţii", o poveste care se desfăşoară în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar scenariul e semnat tot de Sergiu Nicolaescu.
Tot în şedinţa de ieri, comitetului director i s-a prelungit mandatul provizoriu pentru încă 60 de zile.