Ingrid Mocanu, fosta șefă a Direcției de avizare din Ministerul Justiției, a comentat despre „porcăria de sesizare” a Înaltei Curţi adresată CCR afirmând faptul că este „varză” şi explică de ce: „ Modificarea abuzului este șansa cetățeanului de a reprimi respectul care i se cuvine și dă judecătorului șansa de a-l proteja fără teama că va fi băgat de DNA la pușcărie”.
Ingrid Mocanu: Înţeleg că şi Înalta Curte a sesizat CCR pe tema Codul penal. O porcărie de sesizare... dacă la CPP mai erau ceva argumente raţionale, cam 4 texte sunt cam neclare, sesizarea asta e varză. Cică se încalcă drepturile fundamentale dacă se modifică reglementarea abuzului, că rămân cetăţenii neprotejaţi.
Da, cetăţenii sunt abuzaţi, dar DIN CAUZA modului în care e reglementat azi abuzul în serviciu, pentru că orice drept SE ACORDĂ cetățeanului, pe cale de interpretare, devine abuz în serviciu.
Un studiu statistic ar fi fost bine-venit: câți ”abuzatori” împotriva cetățenilor au fost trimiși în judecată și condamnați? Spre ZERO, vă spun eu. Toți sunt ”cu folos pentru altul”, adică abuzatori ÎN FAVOAREA cetățeanului. Și știți ce categorie săvârșește cele mai crunte și vădite încălcări de lege? Toate împotriva cetățeanului? Fix procurorii și judecătorii (majoritatea celor din penal și contencios), care încalcă legea cu grație, desigur, în favoarea ”Statului de drept”.. Și nu răspund pentru aceste ilegalități vădite.
Așa că ușor cu ”ilegalitățile” funcționarilor împotriva cetățenilor pe scări și cu impunitatea acestora... vedeți cu bârna aia din ochii voștri. Că judecătorii sunt care mai de care pe sub mese că produc ”prejudicii” la stat și ”folos” pentru altul, justițiabilul adicătelea, și refuză vădit nelegal să îi dea câștig de cauză.
Modificarea abuzului este șansa cetățeanului de a reprimi respectul care i se cuvine și dă judecătorului șansa de a-l proteja fără teama că va fi băgat de deneia la pușcărie (așa cum au procedat cu alți colegi ai acestora, purtători de robe PE DREPT)". a comentat Ingrid Mocanu pe contul personal de socializare.