Evenimentul Zilei > Justitie > Inginerul care a construit casa președintelui Siriei a fost reținut pentru evaziune fiscală și spălare de bani
Inginerul care a construit casa președintelui Siriei a fost reținut pentru evaziune fiscală și spălare de bani

Inginerul care a construit casa președintelui Siriei a fost reținut pentru evaziune fiscală și spălare de bani

Dosarul de evaziune fiscală şi de spălare a banilor în care a fost audiat, ca martor, Mohammad Murad, cel mai titrat investitor și preşedinte al Federației Patronatelor din Turismul Românesc, scoate la iveală lucruri mai puțin cunoscute despre cel care a fost reținut în acest caz, inginerul de origine siriană Samir Al Bahra.

 Acesta a fost șef de șantier la mai multe proiecte imobiliare de lux, de la vile din zone rezidențiale până la complexuri hoteliere, dar a efectuat și lucrări publice în Constanța, București și Brăila. Firma sa, Albahra Impex SRL, a amenajat sediul ENEL, clădirea ROMAERO şi sediul televiziunii Money Channel. Mai puțin știut este faptul că, înainte de a veni în România, Samir Al Bahra a fost unul dintre inginerii care au construit casa președintelui sirian, din Damasc, între anii 1990 și 1992. În acea perioadă, președinte era Hafez al- Assad, tatăl actualului șef al statului, controversatul Bashar Hafez al-Assad. Samir Al Bahra a fost student în România, țară unde s-a întors în anii 90. Samir Al Bahra a coordonat şi realizat numeroase vile, complexuri rezidenţiale sau clădiri de birouri, înclusiv hoteluri şi apartamente din complexele Phoenicia, motiv pentru care a și fost audiat Murad.


Construcțiile suspectate

Așa cum reiese din CV-ul inginerului de origine siriană, lucrările efectuate între anii 2012 și 2013, perioada în care polițiștii și procurorii din București îl suspectează de evaziune fiscală și spălare de bani au fost: renovări la Phoenicia, în zona centurii Capitalei, în zona Băneasa și în strada Turturelelor; reamenajarea și finisarea a 15 vile din cadrul Complexului Eden, din Ploiești, județul Prahova – beneficiar Triumf Construct SA; renovarea a cinci blocuri din cadrul Complexului Sisești 6, beneficiar Triumf Construct SA; renovarea apartamentelor dintr-o clădire de birouri Business Center din strada Turturelelor – București, beneficiar fiind SC SZP INVEST SRL.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: